Last news in Fakti

23 Януари, 2017 17:56 1 092 17

Меркел чака покана от Белия дом

  • ангела меркел-
  • доналд тръмп-
  • белия дом-
  • визита-
  • посещение
Меркел чака покана от Белия дом - 1
Снимка: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел чака търпеливо да бъде поканена на преговори с Доналд Тръмп и не се притеснява, че британският премиер Тереза Мей ще стане първият чуждестранен лидер, срещнал се с новия президент на САЩ. Това заяви говорител на Меркел, цитиран от ДПА.

"Всичко с времето си", заяви говорителят Щефен Зайберт пред медиите в отговор на въпрос кога Берлин очаква канцлерката да преговаря с Тръмп. Германия е в контакт с новото правителство на САЩ, подчерта Зайберт.

Говорителят отрече Берлин да е недоволен от факта, че британският премиер Тереза Мей ще стане първият лидер на страна от Европейския съюз, който ще преговаря с Тръмп. Тя ще се срещне с него в петък при посещението си в Белия дом.

Между Вашингтон и Лондон винаги е имало близки връзки, подчерта говорителят на Меркел и посочи, че Мей иска да разговаря с Тръмп за евентуално търговско споразумение между САЩ и Великобритания като част от плановете й за Брекзит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    2 3 Отговор
    .....
    Вече се знае, че ще се среща първо с Мей.
  • 2 ТИКВОЧА

    11 2 Отговор
    ТАКЪВ ШУТ ЩЕ И НАБИЯ БЕДНА И Е ФАНТАЗИЯТА.
  • 3 Шайзе трек

    5 1 Отговор
    Как го мразя този коркобил бедно ви е въображението
  • 4 ндндндн

    8 0 Отговор
    Тази може да чака и гости от Червен Бряг ... ма няма да и дойдат вече!
    Тъпата бабка си изигра грешно картите и напълни Европа с мигранти!
    Светът ще я запомни с лошо!
  • 5 Грую

    6 1 Отговор
    Швабите стоят, стоят....па през 50-60г. изакат по едно голямо ако насред Европата.
  • 6 ИСТИНАТА

    5 1 Отговор
    Нека да поживее още малко спокойно,защото Тръмп и подготвя изненади от които ще заприлича съвсем на Баба Яга!
  • 7 Диди

    1 9 Отговор
    Меркел не се страхува от Тръмп.Германия ще се справи.

    Коментиран от #13

  • 8 пинко

    6 1 Отговор
    Диди а на теб кеф ли ти е да живееш наедно с чалмите?
    И на 10 чалми в Германия да се пада по един бял?
    Ако ти е кеф - евала справили сте се с проблема!
  • 9 Диди

    2 5 Отговор
    Пинко,веднага ти отговарям,но въпрос към теб....ти можеш ли да мултиплицираш? Живея добре,абсолютно никакви проблеми нямам.Първо.....колко жители има Германия? Второ...колко бежанци в момента са в Германия?
  • 10 Диди

    1 3 Отговор
    Защо се криеш под този ник?
  • 11 пинко

    6 0 Отговор
    Дори 30000 бежанеца да има в Германия, те раждат минимум по 3-6 деца. Смятай тези 30000 след година стават 90-100 000 и тн и тн.
    Така че само след 10-тина години, тези 30 000, ще станат по-многобройни от германците. Отделно, ще трябва да ги издържа германската икономика и ти няма да живееш вече толкова добре. Също така това са хора с различни навици, религия и начин на живот. Те не могат да се интегрират. И това с бежанците го реши народ, който претендираше на чиста арийска раса? Не ме интересуват мигрантите - искам само да не ги виждам!
  • 12 Диди

    0 6 Отговор
    Тези неща,всеки ги знае тук.Въпреки това,Германия ще се справи с това.А що се отнася до мен,дали ще живея добре,мисля..да.
  • 13 шефа

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    Абе те мислеха, че и през Втората световна ще се справят!
    Бутилката с дявола е пуснат вече и няма връщане назад. Прав е Тръмп, че тая направи невероятен и непоправим гаф с бежанците. Сега нали има примирие и войната приключи. Алепо е превзет. Що ги не върнат у Афганистан и Сирия? Ако сега не ги върнат, няма кога. Ще си останат в Германия да и оправят генома. Меркел може да е имала много добри ходове като канцлер в миналото, но този ход с бежанците я удари в земята. Тя закопа Европа. Тя, и никой друг. Тя не трябва да чака Тръмп да я приема, а да си избере някоя по-дълбока дупка и там да се завре за нейно добро. Щото като гръмне бомбата -бежанци- заложена от нея, ще я разцепи.
  • 14 Диди

    1 6 Отговор
    Меркел направи грешка спрямо бежанците.А когато свърши войната,те ще бъдат изпратени обратно,естественно,че ще останат някои.Дано войната да свърши.
  • 15 no name no face no number

    5 0 Отговор
    Пожелавам и загуба на изборите. Германия се нуждае от разумен канцлер, който доста трябва да се поти докато поправи многото грешки на бабка. Успех желая на Германия!
  • 16 Фон Клинкерхофен

    4 0 Отговор
    Около 300 хил.бежанци от Сирия, другото всичко е от Авганистан,Ирак,Етиопия,Еритрея,Того,Пакистан и др.Уж ,,сигурни държави''). А германците искат ,черноработници, да им плащат двойно по-малко,а тия да оставят в хазната по около 25% от заплатите си във вид на данъци и осигуровки,ДА ама Не.От Арабите или африканците много малко се съгласяват да работят, и социяла им дава колкото за храна(ако не са женени), а за тях това е достатъчно заедно с осигурения от държавата покрив над главата.Гледайте какво ,ще става в Германия на 23 Февруари ,когато жените имат празник-ходят свободно на заведение и се напиват катастрофално, ако един мъж има примерно вратовръзка или тиранти, на този празник,жените имат пълното право да ги скъсат, слагат си перуки, костюмират се, правят се на сребърни феи,и най-важното ,ако някоя ви е ,,хвърлила око'' няма отърване. Празника се нарича Wieberfestnacht. В големите градове заведенията се пълнят с женски на 90% ,немски традиций.Успех.
  • 17 Диди

    0 1 Отговор
    Днес летяха бежанци обратно за Афганистан.Започнаха интензивно да ги връщат обратно.Тази година ще има избори и всяка партия има интерес от повече гласуващи,но ще видим как ще се развият събитията.
Новини по държави: