1 951 4

Тайванските военновъздушни сили се справят с напрежението в пролива

Причината бе китайски самолетоносач, преминал през пролива на 11 януари

Тайванските военновъздушни сили се справят с напрежението в пролива
Виолина Цветанова
Президентът на Тайван Цай Ин-уен похвали Тайванските въоръжени сили за доброто представяне в отговор на опитите на Китай да създаде напрежение, изпращайки свой самолетоносач с прилежащата му бойна група през Тайванския пролив.
Китайският самолетоносач Лиаонинг и съпътстващите го кораби преминаха през Тайванския пролив на 11 януари, което накара тайванските военновъздушни сили и други военни сформирования да следят отблизо движението на бойната група.
По време на официален обяд с военни офицери и военослужещи в Министерство на отбраната в страната по-рано днес, Цай похвали тайванските въоръжени сили за отличното справяне с напрегнатата ситуация в момент, когато тя е била на визита при дипломатически съюзници на страната в Централна Америка.
"Вашето отлично представяне при защитата на националната сигурност повиши доверието на хората във въоръжените сили на Република Китай", заяви тя, допълвайки, че основен пункт в реформите, свързани с националната отбрана, е именно постоянното усъвършенстване.
Президентът на страната благодари на присъстващите, на които им предстои връщане в поделенията, където ще дават дежурства по време на посрещането на Китайската Нова година.
"От свое и от името на нашите сънародници бих искала да изразя благодарност към вас, защото вашата упорита работа гарантира, че всички ние ще можем да се радваме на щастливи празници", каза още тя.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 21:20  23.01.17
  Публикувано във факти.бг: Тайванските военновъздушни сили се справят с напрежението в пролива. Публикувано във факти.бг: Цай похвали тайванските въоръжени сили за отличното справяне с напрегнатата ситуация в момент, когато тя е била на визита при дипломатически съюзници на страната в Централна Америка. Публикувано във факти.бг: Вашето отлично представяне при защитата на националната сигурност повиши доверието на хората във въоръжените сили на Република Китай", заяви тя?!!!!!!!!! Без коментар!
 • Дженев
  Отговор
  2 22:21  23.01.17
  Не тя ....Публикувано във факти.бг: Президентът на станата.... Какво ли разбираме ние от журналистика и граматика.......
 • Радо Калинов
  Отговор
  3 23:05  23.01.17
  Президент Цай е... дама! Аман от "образовани и знаещи" коментатори. И да, Република Китай (Тайван) не е КНР (Китай).

  Коментиран от #4

 • Бай хой
  Отговор
  4 15:54  24.01.17

  До коментар #3 от "Радо Калинов":

  Република Китай е Република Китай а не Тайван ве маруло зелена и необразована.

Напиши коментар:


Публикувай