681 0

14 станаха жертвите на лавината в Италия

15 души все още се водят в неизвестност

Снимки АП/БТА
Снимки АП/БТА
Милена Трачева

Броят на жертвите, затрупани под тонове сняг и чакъл, след падането на лавината, която помете малък хотел в Централна Италия, нарасна до 14, а надеждите за откриването на оцелели избледняват все повече. Спасителните екипи продължават да издирват 15 души, за които се предполага, че може да са оцелели под развалините на планинския хотел, съобщава АП.

В рамките на няколко часа, рано тази сутрин пожарникарите откриха половин дузина безжизнени тела, като по този начин броят на жертвите рязко се удвои 6 дни след бедствието.

Спасителните екипи повдигнаха духа си, след като в понеделник откриха живи три от кученцата, които са живеели край хотела. Макар трите бели овчарки да са били открити в котелно помещение, далеч от мястото, където се предполага, че може да се намират липсващите хора, надеждите на спасителните екипи пламнаха с нови сили.

Родените на 4 декември кученца са деца на "талисманите" на хотела, Нувола (Облак) и Лупо (Вълк), които избягаха от хотела на 18 януари — денят, в който падна лавината.

През изминалите 6 дни спасителните екипи откриха 9 оцелели, които бяха откарани в болница, а в последствие част от тях бяха изписани и се прибраха по домовете си.

Първите погребения на загинали в трагедията ще се състоят днес.

Прокуратурата разследва дали поредица от пропуснати съобщения, комуникационни пропуски, подценяване на риска и закъсняла реакция, не са допринесли за многобройните жертви на лавината.

Италия


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай