24 Януари, 2017 12:45 1 064 0

14 станаха жертвите на лавината в Италия

  • италия-
  • лавина-
  • жертви-
  • загинали-
  • хотел

15 души все още се водят в неизвестност

14 станаха жертвите на лавината в Италия - 1
Снимки АП/БТА

Броят на жертвите, затрупани под тонове сняг и чакъл, след падането на лавината, която помете малък хотел в Централна Италия, нарасна до 14, а надеждите за откриването на оцелели избледняват все повече. Спасителните екипи продължават да издирват 15 души, за които се предполага, че може да са оцелели под развалините на планинския хотел, съобщава АП.

В рамките на няколко часа, рано тази сутрин пожарникарите откриха половин дузина безжизнени тела, като по този начин броят на жертвите рязко се удвои 6 дни след бедствието.

14 станаха жертвите на лавината в Италия

Спасителните екипи повдигнаха духа си, след като в понеделник откриха живи три от кученцата, които са живеели край хотела. Макар трите бели овчарки да са били открити в котелно помещение, далеч от мястото, където се предполага, че може да се намират липсващите хора, надеждите на спасителните екипи пламнаха с нови сили.

Родените на 4 декември кученца са деца на "талисманите" на хотела, Нувола (Облак) и Лупо (Вълк), които избягаха от хотела на 18 януари — денят, в който падна лавината.

През изминалите 6 дни спасителните екипи откриха 9 оцелели, които бяха откарани в болница, а в последствие част от тях бяха изписани и се прибраха по домовете си.

Първите погребения на загинали в трагедията ще се състоят днес.

Прокуратурата разследва дали поредица от пропуснати съобщения, комуникационни пропуски, подценяване на риска и закъсняла реакция, не са допринесли за многобройните жертви на лавината.

14 станаха жертвите на лавината в Италия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: