Last news in Fakti

25 Януари, 2017 12:44 2 184 4

Русия укрепва военната си мощ на юг

  • русия-
  • юг-
  • укрепва-
  • военна мощ-
  • граница-
  • украйна-
  • южен военен окръг-
  • северен кавказ-
  • сергей шойгу

Русия обръща внимание на Южния си военен окръг

Русия укрепва военната си мощ на юг - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че страната трябва да укрепи военната си мощ в Южния военен окръг (ЮВО), съобщи ТАСС.

По думите му политическата и военна ситуация в региона остава нестабилна. Министърът визира несигурността в Украйна и активността на терористични организации в Северен Кавказ.

„В тези условия е необходимо да се продължи работата по усъвършенстване на бойните способности на войските, както и да се подобри военната инфраструктура“, заяви Сергей Шойгу.

Военният министър на Русия подчерта, че през изминалата година са се увеличи бойните възможности на Южния военен окръг с 10%, включително и в доставката на ново въоръжение.

Междувременно Китай отрече твърденията, че е разположила междуконтинентални ракети ДФ-41 на китайско-руската граница.

Малко по-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че плановете за действие на китайските сили – ако информацията се окаже вярна – не се възприемат като заплаха от страна на Русия. Той подчерта, че Русия има приятелски отношения със „стратегическия си партньор“ Китай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    3 5 Отговор
    Китай има 1.3 милиарда народ.На тях им е нужна земя,не напразно са наели земи по света.Да не вземат да нахлуят в Русия и отцепят таритория.И на китайците не трябва да се вярва.

    Коментиран от #2

  • 2 бббббб

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Диди":

    През 60-70те години китайците са се опитали да навлязат на територията в СССР и неочаквано техника и войска са се изпарили.Останал само пясък.Може да не съм много конкретен тъй като филма съм го гледал отдавна по Нешънъл Джеографик.А,преди демокрацията съм го чувал и от баща ,ми който беше военен.

    Коментиран от #4

  • 3 Злобен Джи

    4 3 Отговор
    То и на американците не трябва да се вярва Диди, че те пък са гладни за природни ресурси и въобще не са миролюбиви и такива ангели - пазители, за каквито се представят.
  • 4 ввввввввв

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "бббббб":

    И аз преди демокрацията съм чувал, че на 1 май 1960 г. американците си позволили да нарушат въздушното пространство на СССР с U-2 и руснаците веднага го свалили. НО след падането на социализма се указа, че U-2 e летял почти 4 години недосегаем за руската ПВО преди да бъде свален. Прелитал е десетки пъти над тях и соцлагера и никога преди 1 май 60-та не е свалян. Пак по ония времена бяха и легендите за "изпарените" китайци, които се наредили в редица като си мислели, че руснаците ще ги снимат, а то се указало "супер лазер", който ги изпарил :))
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания