Last news in Fakti

25 Януари, 2017 13:37 1 671 4

Германия спира да си сътрудничи с турските съдебни власти

  • германия-
  • турция-
  • сътрудничество-
  • съд-
  • съдебни власти-
  • преследване

В Германия са на мнение, че Турция използва договореностите за политически цели

Германия спира да си сътрудничи с турските съдебни власти - 1
Снимка: shutterstock

Германия ще спре сътрудничеството с турските съдебни власти по отношение на криминалните дела, съобщи „Дер Тагесшпигел“.

Федералното министерство на правосъдието смята, че Анкара използва процеса за политически цели, преследвайки другомислещите.

През 1974 година Германия и Турция подписаха споразумение, което задължава двете страни да предоставят помощ на другата при криминални разследвания.

Според германските власти обаче Турция използва договореностите, за да преследва турски граждани – живеещи в Германия – които са обидили президента Реджеп Ердоган.

През последните месеци се повиши напрежението по оста Берлин – Анкара, като двете страни си отправиха взаимни обвинения. След опита за военен преврат в Турция ЕС обвини управляващите, че са започнали масови чистки и са погазили правата на гражданите.

Турция, от своя страна, обвинява Германия и няколко други западни страни, че защитават терористични организации като ПКК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zagros

    3 1 Отговор
    Obidili erdogan4o li abe za6titava6 terorsiti koito tursiqt ot interpol 4000 du6i ... germanci na pazara
  • 2 Брайвик

    5 3 Отговор
    Спирайте му тока на тоя тъп фес нещо много си повярва.Едно ембарго ще му дойде добре да се усети кой изкара Турция от средновековието.Още щяха да са на магарета ако не беше Европа да ги очовечи и да ги вземе да чистят тоалетни.
  • 3 Константин-Ром

    0 0 Отговор
    Не само Германия а всички страни членки заедно с България не трябва да връщаме турци в турция.Защото тоя фес,измъчва хората които са против политиката му.А лъже че издирваните турци са криминално проявени.
  • 4 Хасан

    0 0 Отговор
    България трябва да е настрана от тоя конфликт.. Тия бегълци не са политици ами най обикновени дезертьори от армията!
Новини по държави: