25 Януари, 2017 20:55 2 348 3

От Стената на Тръмп печелят мексикански фирми

  • тръмп-
  • стена-
  • мексико-
  • граница-
  • доналд тръмп-
  • строителни работници

Строителни експерти оценяват мащабното начинание на над 30 млрд. долара

От Стената на Тръмп печелят мексикански фирми - 1
Снимка Архив АП/БТА

Изграждането на "голямата, красива и величествена" стена, която Доналд Тръмп ще строи на границата между САЩ и Мексико, ще донесе най-големи печалби за мексиканските циментови компании и строителни работници, пише в. „Гардиън“.

Тръмп вече подпиа указ, разрешаващ строежа на обещаната стена, която ще пази американците от мексикански изнасилвачи и наркодилъри и чието изграждане ще бъде изцяло платено от Мексико.

Американският държавен глава неведнъж е казвал, че изграждането на стената ще струва между 8 и 10 милиарда долара, но строителни експерти твърдят, че цената ѝ ще бъде много по-висока, оценявайки масивната структура на повече от 30 млрд. долара.

Консултантската строителна фирма Gleeds Worldwide обяви, че изграждането на 1600 километровата стена по границата ще струва около 31 млрд. долара. За да бъде издигната за около 5 години ще са необходими повече от 4000 строителни работници, твърдят още от фирмата.

Експерти описват начинанието на Тръмп като един от най-трудните и скъпи строителни проекти, започвани някога.

Освен 4-те милиарда долара за бетон и 6-те млрд. долара за стомана, които ще са необходими за проекта, над 2 млрд. долара ще трябва да бъдат изхарчени за разчистване на терена и изграждането на пътища, по които да се доставят необходимите материали.

Границата между САЩ и Мексико е дълга повече от 3000 км., но голяма част от нея е защитена от природни бариери, включително планините Рио Гранде.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 корса

    3 0 Отговор
    Джурналистке, може ли да смятааш?
    30 000 000 000/3200 =9 375 000$!!!!

    Как тази стена ще е по-скъпа от магистрала с по 3 ленти!
    4млд. за бетон, 6млд. за стомана и 2млд. за разчистване!
    18млд. за работа ли миленче!
    Или бъркаш нещо единиците милион и билион?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.