Last news in Fakti

25 Януари, 2017 21:36 1 175 1

Разследват съпругата на Фийон за финансови злоупотреби

  • фийон-
  • франция-
  • съпруга-
  • злоупотреби-
  • франсоа фийон-
  • пенелопе фийон-
  • разследване

Скандалът около семейството на френския кандидат-президент започна след журналистическо разследване

Разследват съпругата на Фийон за финансови злоупотреби - 1
Снимка АП/БТА

Френските власти започнаха предварително разследване на твърденията, че съпругата на френския кандидат-президент Франсоа Фийон е получавала неправомерно публични пари, съобщиха от прокуратурата в Париж, цитирани от Би Би Си.

Разследването бе провокирано от публикация в седмичното сатирично издание Canard Enchainé, което написа, че Пенелопе Фийон е спечелила солидна сума пари като асистентка на своя съпруг в парламента.

В публикацията се посочва, че за десет години г-жа Фийон е получила около 500 000 евро, като изданието постави под въпрос работата, която съпругата на Фийон е свършила, за да спечели тези пари.

Законът във Франция не забранява депутати да наемат членове на семействата си за свои помощници, стига позициите им да не са фиктивни, както твърди Canard Enchainé, според което реални доказателства за работата на Пенелопе Фийон няма.

От разследването на журналистите стана ясно, че тя е работила и за популярно списание, в което също не бяха чували за нея, се твърди в статията.

Спъпругът ѝ заяви, че е "възмутен от презрението и омразата към жените", които струят от тази история.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    1 0 Отговор
    Той имал добри шансове да стане президент,но с тези далъвери,ще е трудно.Ще видим дали ще се отгрие ш нещо подобно за дрегият кандидат Мануел Валс.Фийон е водил ,,фиктивно,,жена си на робота като асистентка,а тя не е работила като такава ,но е вземала паричките.Сега би трябвало да го съдят,но .....всички са мошенници.Кой знае още колко ,,боклук,,ще излезе покрай тия.
Новини по държави: