Last news in Fakti

26 Януари, 2017 07:15 2 037 5

Тръмп с ключов план за Сирия

  • доналд тръмп-
  • план-
  • сирия

Планира се създаването на безопасни зони в страната

Президентът на САЩ Доналд Тръмп има планове да възложи на Държавния департамент и Пентагона разработването на план за създаването на безопасни зони за цивилни в Сирия, съобщи "Ройтерс".

Информацията е базирана на подготвен документ за подписа на Тръмп. Разглеждането на плана ще продължи 90 дни.

Това действие на Тръмп е в противоречие с действията на Барак Обама. Той избягваше подобна стъпка заради опасността от евентуални инциденти между руски и американски военни в страната.

"Държавният секретар в сътрудничество с министъра на отбраната в рамките на 90 дни от датата на подписване на този указ, трябва да представи план за създаването на безопасни зони в Сирия, в които сирийски граждани, които са напуснали родината си, ще бъде в състояние да се изчака за репатриране или потенциал за пренастаняване на трета страна" - се казва в документа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рамзес III

    9 4 Отговор
    А нали Иран ,Турция и Русия щяха да решават съдбините на Сирия?

    Американците като че ли не се интересуват много-много от техните решения?
  • 2 osman

    2 6 Отговор
    tova kaza turkie oshe predi 5 godini no niyamashe koy daya slusha kato kaza agata 4e zatvarya indjirlik she namryat na4in za bezopasna zona
  • 3 ХАСАН

    2 1 Отговор
    Диди къде си!!?? Стана това което Ердоган казваше-безопасна зона в Сирия!! Ако Обама и Меркел бяха послушали Бойко и Ердоган нямаше да има бежанци и терор в Европа и язък за невинниие хорица удавени в морето
  • 4 Диди

    0 0 Отговор
    Хасане,в едно нащо грешиш.Меркел също искаше да има такава зона,но тогава американците казаха,че ще стане опасно,тъй като американци и руснаци летяха над страната,за да няма инциденти....Аз ти писах това много пъти,но ти винаги обвиняваше,че Меркел не е искала.Това не е така...постоянно тя го казваше по телевизията.А и помисли логично....Европа има интерес да съществува безопасна зоно за хората,а и да не идват всички към Европа.
  • 5 Шляхтиц

    0 0 Отговор
    Проблемът на тези държави произлиза от различните племена, които ги населяват. Имат съществени разлики във вярата, обичаите и враждуват по между си. Мирно съжителство е възможно, когато хората са що-годе образовани, интелегентни и толерантни. В Афганистан, въпреки усилията на големите държави и присъствието на умиротворителни сили, до днешен са ежедневие атентати, убийства и нападения. В Сирия, за най-голямо съжаление се очертава подобна безкрайна война без победители и победени. Лошото е, че след войната мирното съжителство на различните племена става почти невъзможно.