1 090 1

Гръцки фермери струпват трактори в посока на пункта Промахон 

Анатоли Стайков

Гръцки фермери струпват трактори в посока на пункта Промахон по протежение на магистралата между Серес и Солун.

Земеделците, които от няколко дни започнаха да излизат по пътищата в знак на протест срещу данъчната и пенсионна политика на правителството, са разположили техника в района на Левконас, където има и полицейски части, за да улесняват трафика на преминаващите моторни превозни средства.

Органите на реда обаче засега не възспират протестиращите. Проблем е, че фермерите не са единни и затова сме в непрестанен диалог с тях, за да постигнем съгласие, казал пред обществената телевиция заместник-министърът на аграрното развитие Янис Циронис.

Целта ни е да изплатим във възможно по-кратки срокове обезщетенията, които земеделските стопани чакат, казал още земеделският заместник-министър.

Днес фермерите се готвят да устроят блокада в района на атинското предградие Никея. Организаторите на протестите са отправили покани към фермерите от Лариса и областта Тесалия, за да се включат в блокадата.

Гърция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • правят си 'квот си искат
    Отговор
    1 11:57  26.01.17
    По едно и също време всяка година гръцките селяндури ги стяга каскета в къщи и гледат да се съберат да хапнат и пийнат под предлог, че стачкуват. И за да им е по интересно що да не дразнят българите, спомнете си какво беше преди! И какво постигнаха накрая - нищо, поседяха попийнаха далеч от жените си и се прибраха. Проблема обаче не е в тях, а в гръцките власти, които им го позволяват с цел да изпуснат парата, но нарушавайки всякакви закони за свободно придвижване, пътищата и т.н. Айде направете един експеримент и два български тира протестирайки за нещо си да запречат едно гръцко шосе да видите, какво ще стане !!! Вероятно до няколко минути шофьорите, ще са арестувани, а тировете премахнати и със свалени номера! Тоя път ако пак блокират границата отговора трябва да е незабавен с блокаж на всяка гръцка стока, която иска да премине и лятото намаляване до минимум на дебита на реките към Гърция за да го усетят пряко гръцките аграри !

Напиши коментар:


Публикувай