Last news in Fakti

26 Януари, 2017 09:22 1 418 1

Гръцки фермери струпват трактори в посока на пункта Промахон 

  • гърция-
  • блокада-
  • промахон-
  • стачка-
  • протест-
  • граница

Гръцки фермери струпват трактори в посока на пункта Промахон по протежение на магистралата между Серес и Солун.

Земеделците, които от няколко дни започнаха да излизат по пътищата в знак на протест срещу данъчната и пенсионна политика на правителството, са разположили техника в района на Левконас, където има и полицейски части, за да улесняват трафика на преминаващите моторни превозни средства.

Органите на реда обаче засега не възспират протестиращите. Проблем е, че фермерите не са единни и затова сме в непрестанен диалог с тях, за да постигнем съгласие, казал пред обществената телевиция заместник-министърът на аграрното развитие Янис Циронис.

Целта ни е да изплатим във възможно по-кратки срокове обезщетенията, които земеделските стопани чакат, казал още земеделският заместник-министър.

Днес фермерите се готвят да устроят блокада в района на атинското предградие Никея. Организаторите на протестите са отправили покани към фермерите от Лариса и областта Тесалия, за да се включат в блокадата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 правят си 'квот си искат

    3 0 Отговор
    По едно и също време всяка година гръцките селяндури ги стяга каскета в къщи и гледат да се съберат да хапнат и пийнат под предлог, че стачкуват. И за да им е по интересно що да не дразнят българите, спомнете си какво беше преди! И какво постигнаха накрая - нищо, поседяха попийнаха далеч от жените си и се прибраха. Проблема обаче не е в тях, а в гръцките власти, които им го позволяват с цел да изпуснат парата, но нарушавайки всякакви закони за свободно придвижване, пътищата и т.н. Айде направете един експеримент и два български тира протестирайки за нещо си да запречат едно гръцко шосе да видите, какво ще стане !!! Вероятно до няколко минути шофьорите, ще са арестувани, а тировете премахнати и със свалени номера!
    Тоя път ако пак блокират границата отговора трябва да е незабавен с блокаж на всяка гръцка стока, която иска да премине и лятото намаляване до минимум на дебита на реките към Гърция за да го усетят пряко гръцките аграри !
Новини по държави: