969 2

Безплатно в градския транспорт на Будапеща

Причината е силно замърсеният въздух в унгарската столица

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Шофьорите, които са принудени да оставят колите си у дома заради смога в унгарската столица Будапеща ще имат правото да пътуват в градския транспорт безплатно. Това решение приеха членовете на градския съвет на Будапеща, предаде ДПА.

В понеделник кметът Ищван Тарлош постави Будапеща под тревога заради смога. Колите, които замърсяват най-много въздуха, бяха забранени в дните на тревога заради смога в интервала между 6 ч. сутринта и 10 ч. вечерта.

За да не са недоволни техните водачи, общинските съветници решиха, че в дни на тревога заради смога в Будапеща, шофьорите ще могат да пътуват безплатно в градския транспорт, ако представят регистрационен документ за колите си, който потвърждава, че те попадат под обхвата на забраната.

Унгария


Още по темата

 • Гъста мъгла анулира полети в Лондон

  Гъста мъгла анулира полети в Лондон

  Повече от сто полета бяха анулирани днес на лондонското летище "Хийтроу" заради гъста мъгла, обхванала британската столица, съобщи източник ...
  23.01.2017
  500
  0
 • Китай потъна в смог

  Китай потъна в смог

  Тежък смог покри Китай в деня на Нова година, съобщи „Шанхай Дейли“. Тежък смог се покри улиците на Пекин, Тиендзин, Хъбей, Шанси, ...
  1.01.2017
  857
  3
 • Мръсният въздух убива хора

  Мръсният въздух убива хора

  За последните няколко дни има регистрирани повишения на нормата на фини прахови частици в някои градове. В София то е над 5 пъти, в Шумен, Горна ...
  4.01.2017
  739
  2

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 10:31  26.01.17
  Да взимат пример от пловдивския кмет тотев - местиш измервателната станция от на-натовареното крастовище в някой парк в покрайнините на града и .... воаля, въздуха става чист!
 • Кислорода
  Отговор
  2 16:58  26.01.17
  Отдавна мечтая за безплатен гр. транспорт . София без автомобили. Това ми харесва ,без това си нямам кола,а колеко . СОФИЯ БЕЗ АВТОМОБИЛИ.

Напиши коментар:


Публикувай