26 Януари, 2017 12:45 1 520 6

Анкара: Асад няма място в бъдещето на Сирия

  • сирия-
  • турция-
  • башар асад
Анкара: Асад няма място в бъдещето на Сирия - 1

Турция не е променила своята позиция относно участието на президента на Сирия Башар Асад в бъдещето на страната, заяви на брифинг в Анкара говорителят на турското външно министерство Хюсеин Мюфтюоглу, предаде ТАСС.

Нашата позиция е известна. Човекът, който стои начело на режима, убил 600 000 граждани, не може да участва в създаването на бъдещето на Сирия, каза говорителят. По този начин той коментира мнението на някои анализатори, че Турция, участвайки в междусирийските преговори в Астана на 23 и 24 януари, фактически е признала легитимността на Асад и неговата администрация, представители на която участваха в преговорите.

Във връзка с перспективите за спазване на примирието в Сирия Мюфтюоглу каза, че в тази страна на терена може да действат групировки, които искат да подкопаят плановете на примирието и да го нарушат, тъй като са недоволни от преговорите в Астана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дидо

    10 8 Отговор
    Доган много -много да не се перчи-че той ще си замине а Асад ще си остане на власт...То така и Обамчо се пенявеше заедно с Хилърито-а сега са на бунището на историята....

    Коментиран от #2

  • 2 долен фес

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "Дидо":

    Точно казано! И аз мисля, че ще стане така.
  • 3 РЕАЛНО

    10 7 Отговор
    Каквото каже големият човек в Кремъл,това ще бъде.
  • 4 МЮА

    8 5 Отговор
    кой е този Мюфтюоглу , да казва кой ще управлява Сирия . да не би случайно да е гражданин на Сирия , да си седи в Анадола и да си гледа сюнета !
  • 5 Morgoth

    6 0 Отговор
    Доста хора в Европа пък смятат, че Ердоган няма място в бъдещето на Турция, ама бъдещето няма много навика да пита как точно да се случва.
  • 6 Мдаааа

    8 0 Отговор
    Аууууу , трябваше да се консултират с нас бе .
Новини по държави: