26 Януари, 2017 13:34 1 320 0

Над 200 000 души лежат в турски затвори

  • преврат-
  • турция-
  • затвор-
  • затворници-
  • арести-
  • фето

След опита за военен преврат цифрата се е увеличила

Над 200 000 души лежат в турски затвори - 1
Снимка: БТА/ AP

Над 201 000 души лежат в турски затвори, съобщи „Хюриет“, позовавайки се на информация на министерството на правосъдието на южната ни съседка.

Ведомството посочва, че броят на арестантите се е увеличил след опита за военен преврат в страната, потушен в ранните часове на 16 юли.

Под ударите на закона са попаднали 2433 членове на съдебните власти, които са били задържани между юли миналата година и началото на тази.

След преврата силите за сигурност са започнали разследване срещу 101 560 предполагаеми членове на организацията „Фето“. От тях над 42 000 са били арестувани.

Живеещият в Пенсилвания проповедник Фетхуллах Гюлен бе обвинен от Анкара за организирането на преврата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: