823 0

Жан-Клод Юнкер поздрави проф. Огнян Герджиков

Председателят на ЕК пожела успех на служебния кабинет в този ключов момент за България

Снимка архив АП/БТА
Снимка архив АП/БТА
Милена Трачева

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер поздрави професор Огнян Герджиков за назначението му като служебен премиер на България.

В социалната мрежа Туитър Юнкер написа на български: „Поздравявам проф. Огнян #Герджиков за новата длъжност като премиер на #България в този ключов момент за страната и му пожелавам успех.“

Под краткия поздравителен адрес към служебния премиер, който утре трябва да встъпи официално в длъжност, Юнкер публикува и официалното писмо, което е изпратил до Герджиков.

"Вашето служебно правителство встъпва в длъжност в изключително важен момент за България и за Европейския съюз", пише председателят на ЕК и му напомня, че той носи отговорността за провеждането на свободни и честни избори, които да поддържат доверието на хората в държавните институции и политиците. "Това е предизвикателство, но за справянето с него можете да разчитате на Европейската комисия", пише още Юнкер.

Той припомни, че тази година се навършват 10 години от присъединяването на България в ЕС и заяви, че с нетърпение очаква да работи с проф. Герджиков по всички, важни за българския народ, въпроси.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай