489 6

Членството на Черна гора в НАТО дава сигурност в региона

Йенс Столтенберг смята, че така страната ще гарантира своя суверенитет

Росен Стойчев

„Членството на Черна гора в НАТО ще изпрати сигнал за стабилност в целия регион.“ Това заяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, цитиран от Europe Magasine.

“Членството в НАТО ще гарантира суверенитета на страната. Уверен съм, че протоколът по присъединяването ще бъде ратифициран от американския Сенат. Там той има силна двупартийна подкрепа.

Мисля, че тревогите за тази ратификация се окуражават от тези, които бяха против нея. Ние обаче сме сигурни, че това ще стане много скоро“, заяви Столтенберг.

Черна Гора


Още по темата

 • НАТО показва мощ в Черно море

  НАТО показва мощ в Черно море

  2800 военни от 8 държави ще участват в ученията на НАТО „Морски щит“, съобщи Romania Insider. Ученията започват на 1-ви февруари в ...
  31.01.2017
  2 314
  37

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кики
  Отговор
  1 17:32  26.01.17
  Нямам нищо против НАТО. Нека страните се чувстват сигурни, само да не пречат и провокират Русия, защото така се създава напрежение, което не е добре за никой.
 • Диди
  Отговор
  2 17:38  26.01.17
  Точно Русия не провокира,така ли?
 • Кики
  Отговор
  3 18:32  26.01.17
  Диди, знам, че имаш предвид Крим, който от 2 години е затворена страница. Така ще минат и 20 и 30 години. Не забравяй, че имаше референдум! Русия не е проявила агресия никъде за разлика от Натовските войски наоколо. Аз не се учудвам от американската агресивна политика, която познават много страни извън Европа.
 • Kcaniba
  Отговор
  4 19:04  26.01.17
  Крим от комуняките е даден на Украина, както и Одеса с Бесарабия и Донбасс километра регион!!! След като е излязла от състава на СССР, Украина би трябвало да върне тези земи, та нали те са от комунистите, от москалският режим - заклеймяваният от ДЕМОКРАТИЧНИЯТ киевски режим!!! За Крим е отделна тема , но лаиците тук , книгите не четат. А плюят дочути празни мантри!!! Крим е Република от 1990 г. В Конституцията му е изначално написано - Право на самоопределяне. Право на референдум!!!! Крим дори не е Косово!! Крим е бил и ще е независим!
 • Който тича след бръмбара ще стигне на Л
  Отговор
  5 23:46  26.01.17
  Колкото по-скоро избръмча толкоз по-бързо ще кацнат. Ама кацането не ще да е меко! И дълго ще тлее. Някой им казал че със тях била Америка и Европа. Надявай се Х на пияни жени. Время покажет. Слава РОССИИ!
 • Гайките им са слаби!
  Отговор
  6 23:52  26.01.17
  Ако имаха гайки на Черна гора ли ще се надяват. Все търсят някой да ги оправя. Ако не е България то тогава Македония или Монтенегрото със 700 хилядно население. О о о бой! Гайка няма а за бой се стяга!

Напиши коментар:


Публикувай