2 208 9

Ето така тренират американските и южнокорейски пехотинци (СНИМКИ)

Двете страни искат да увеличат бойните си способности

Снимки: БТА/ AP
Снимки: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Морски пехотинци от САЩ и Южна Корея проведоха съвместни учения в зимни условия в Пьонгчан, намиращ се на близо 180 километра от столицата Сеул, съобщи The Telegraph.

Няколкостотин военни са взели участие в маневрите, в които се забелязват и ръкопашни упражнения.

„Американските и южнокорейски морски пехотинци си партнират, за да изградят приятелство помежду си, но също така да увеличат готовността за реакция при реални боеве“, заяви от американските сили.

Съвместните учения идват на фона на поредната заплаха от страна на Северна Корея, че ще извърши ново изпитание на балистични ракети.

Ученията на САЩ и Южна Корея започнаха на 15 януари и ще продължат до началото на следващия месец. В азиатската страна са позиционирани близо 28 500 американски военнослужещи.

По-рано през този месец се появи информация, че Северна Корея разработва междуконтинентална балистична ракета, която да достигне американска територия. Президентът на страната Доналд Тръмп заяви, че ядрените ракети на Северна Корея нямат тези възможности.

Корея (Република)


Още по темата

 • Под сянката на един бюст

  Под сянката на един бюст

  Някога бюстът на Чърчил бе подарен от бившия британски премиер Тони Блеър на бившия американски президент Джордж Буш-младши. Или иначе казано ...
  27.01.2017
  979
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 09:36  27.01.17
  Тия смешници със ските ,така ли им утъкват снегъ при десант.
 • чека
  Отговор
  2 09:37  27.01.17
  А бе, то хубаво тренират, ама в сравнение със севернокорейска ракета, тренировките им приличат на манифестация за мир :).
 • Kcaniba
  Отговор
  3 10:05  27.01.17
  Демонстрациите им са евтин цирк!! По добре Рамбо 2 да си пуснат, по надъхващо е и по ефектно !!!
 • Бай хой
  Отговор
  4 11:41  27.01.17
  Браво. Успешно се справят със суровите зимни условия по зимните курорти с обработени писти. НО в КНДР няма чак толкова обработени писти и северняците тренират в естествени условия. Къде са те къде са те. Да не се повтори историята от петдесетте на миналия век. Тогава КНДР и НРК направиха на пух и прах войските на сащ, нато и оон.

 • Втория Хасан
  Отговор
  5 14:35  27.01.17
  Ти луд ли си бе бай хуй става тъкмо обратното силите на оон и нато начело със сащ изтласкват дотолкова севернокорейските и китайските войски че силите на нато пресичат китайската граница 38мия паталеш май беше
 • Втория Хасан
  Отговор
  6 14:38  27.01.17
  Пардон паралел
 • Бой хой
  Отговор
  7 15:42  27.01.17
  Бай асане айде изпръцкай се още веднъжи и виж къдее този перпендикулярем меридиан опаа паралел бе май и юни и юли. Веднъж дори хамитата нато и оонето с плуване се спасяваха в Джапан при самураите. А този паралел фронта го приближи последно от север на юг та изключителната нация заплаши победителите ако не спрат там ще употребят ядрено оръжие. Та и тероризма не е от вчера.
 • колю
  Отговор
  8 21:01  27.01.17
  абсолютни моми
 • Втория Хасан
  Отговор
  9 16:12  28.01.17
  А бе бай хуй ти хептен се побърка какви глупости дрънкаш

Напиши коментар:


Публикувай