Last news in Fakti

27 Януари, 2017 10:01 1 153 0

Нова жертва на политическия скандал в Холандия

  • холандия-
  • министър-
  • оставка-
  • скандал-
  • ард ван дер стьор

Оставки по високите етажи на властта

Нова жертва на политическия скандал в Холандия - 1
Снимка: shutterstock

Холандският министър на правосъдието Ард ван дер Стьор се превърна в поредната жертва на политическия скандал с наркотрафикант в главната роля.

Решението му е удар по кабинета на министър-председателя Марк Рюте и Народната партия за свобода и демокрация – в навечерието на изборите през месец март.

Ард ван дер Стьор е третият високопоставен политик, който подава оставка заради скандала от 2001 година заради плащания от страна на държавата.

При разследване преди години са конфискувани авоари на наркобарона Кес Хелман, но прокуратурата не успя да докаже, че те са от наркотрафик.

В началото на това хилядолетия Холандия е принудена на му върне част от тях. През 2014 година тогавашният министър на правосъдието Иво Опстелтен отрича това, но документи година по-късно разкриват, че Хелман е получил над два милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: