1 023 4

Тръмп е предизвикателство за Европа

Той иска разговори с новия президент на САЩ

Тръмп е предизвикателство за Европа
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп представлява предизвикателство за Европа. Това беше заявено от френския президент Франсоа Оланд, цитиран от Ройтерс.

Той говори по време на съвместна пресконференция с германския канцлер Ангела Меркел.

„Има предизвикателства, повдигнати от новата администрация на САЩ. Става въпрос за търговски отношения и нашите позиции по разрешаването на международни конфликти. Ние трябва да разговаряме с президента Доналд Тръмп. Той беше избран от американският народ, за да бъде негов президент. Ние обаче трябва да защитим нашите европейски убеждения. Трябва да защитим своите разбирания.

Това, което застрашава Европа не идва само от вън. То идва и от вътре. Визирам възхода на екстремизма. Така външните фактори предизвикат вътрешно смущения. Трябва да внимаваме с това. Трябва да защитим своите разбирания“, заяви Оланд.

Франция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • СССР
  Отговор
  1 15:30  27.01.17
  СТРАХ ЛИ ВИ Е? МАЛКО ВИ ОСТАНА!
 • кроко
  Отговор
  2 15:31  27.01.17
  На "политици", които са свикнали да лижат задници и да мислят най-много за 2 дни напред, всичко им се струва предизвикателство!
 • goni
  Отговор
  3 16:16  27.01.17
  Кофти!:) Трамп не ще да "снася"!:) Ама, такива като пингвина не са свикнали да плащат!:) Да "защитим Европейските разбирания"! Че защитавай ги, кой ти пречи! Бай Доналд е готов да помогне след като си платиш! А, някой хора разправяха че хамериканците са прости!:) Много им здраве!:)
 • Дядо поп
  Отговор
  4 18:50  27.01.17
  Трябва да защитим своите разбирания.И това ако не е болшевизъм,здраве му кажи,откъде накъде ще прави неговите разбирания мои или на други хора.Че аз и много други в Европа не споделяме неговите разбирания това да налагаш убежденията си на други с власт и сила е характерно за най-върлите болшевики от ерата на Ленин.

Напиши коментар:


Публикувай