Last news in Fakti

27 Януари, 2017 15:24 1 227 5

Фермерите от Серес напредват към пункта Промахон 

  • гърция-
  • фермери-
  • промахон

Пътят за Солун остава отворен

Фермерите от района на Серес, които от вчера започнаха да се струпват на разклона за Сидирокастро, са решени да стигнат до контролнопропускателния пункт Промахон на границата с България, съобщава местното издание Нюз.ин.

Имаме и алтернативни планове и ще ги изпълним, а те са, че ще стигнем до Промахон, предупредил председателят на сдружението на земеделските производители от района на Висалтия Стергиос Литос. Междувременно полицията полага усилия да попречи на протестиращите да стигнат до границата с България.

Очаква се днес фермерите отново да се опитат да заобиколят полицейските кордони и да се отправят към пункта Промахон. От утре те планират да започнат и блокади в района на КПП Евзони на границата с Македония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истина

    4 2 Отговор
    Писна ми от тези простаци!Крайно време е да ги изритат от Европа !Тогава ще си ближат онази работа за сол!Не помнят ли когато горя Гърция ,кой им помогна!
  • 2 пвпв

    3 1 Отговор
    Българите трябва да блокират също и другата посока на Границата!
    Стига сме били овце!!!

    Коментиран от #3

  • 3 а ся

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "пвпв":

    Не е сега времето да се блокира границата от наша страна . Когато започнат да изнасят селскостопанска продукция , е времето ! Друг е въпросът дали нашето правителство ще допусне това , ЕС , защо не и Гърция . Не виждам нищо нередно в Гръцките действия . Вървят им номерата "безпрепятствено" . Защо да не си ги прилагат ? Ще се съгласите , че на тяхно място и вие така бихте постъпили .

    Коментиран от #5

  • 4 Реалист

    2 1 Отговор
    Затваряй пункта завинаги! Който иска на море, ще ходи на нашето или ще ползва самолет. А тея като им умре туризъма ще си завират краставиците където искат.
  • 5 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "а ся":

    Това всяка година си го повтаряме, ама не се прави. Ако бях превозвач, щях да го правя, като потребител не ми остава друго освен да не си купувам гръцки земеделски стоки.
Новини по държави: