28 Януари, 2017 08:21 2 060 17

Тръмп блокира влизането на бежанци в САЩ

  • бежанци-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • забрана-
  • сирия

Новият американски президент иска да държи радикалния ислям далеч от САЩ

Тръмп блокира влизането на бежанци в САЩ - 1
Снимка: БТА/ AP

Новият американски президент Доналд Тръмп подписа указ за забрана на приемането на бежанци в Съединените американски щати, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Мярката на новата администрация цели да държи „радикалния ислям далеч от Щатите“. Тя важи за седем страни с предимно мюсюлманско население.

Доналд Тръмп забрани пристигането на бежанци от Сирия на американска земя, докато не бъдат направени „значителни промени“.

По време на кампанията си републиканецът заяви, че трябва да бъде въведена система, която да ограничи рисковете от тероризъм. Той дори поиска мюсюлманите да бъдат регистрирани в специална база данни.

Доналд Тръмп подписа указа в Пентагона след церемония, на която генерал Джеймс Матис бе официално назначен като министър на отбраната. Правозащитни организации разкритикуваха забраната.

„Не ги искаме тук. Искаме да сме сигурни, че не допускаме в страната си същите заплахи, с които нашите войници се бият зад граница", заяви Доналд Тръмп. Той допълни, че САЩ искат да допуснат само тези хора, които ще подкрепят страната и ще „обичат нашия народ".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ключаря

    12 3 Отговор
    Значи в Америка не се допускат повече радикални мюсюлмани, а изобщо мюсюлманите има вероятност да се водят в специални регистри/те радикалните и сега се водят в такива/, а в България си имаме в парламента мюсюлмани, които ни учат какво ли не, само не и православие.Не, че религията трябва да се толерира - все пак сме 21 век.
  • 2 onq s konq

    5 12 Отговор
    Тоя па!Тъкмо се бех наканил да бегам у американско и тоя ме отреза!

    Коментиран от #9, #14

  • 3 ключаря

    9 2 Отговор
    Нали Америка ни е за пример - сега г-н Радев ще подпише указ и всички бради и фесове в отделна база данни.А бе защо това предизборно официално изказано намерение/да се водят всички мюсюлмани в специална база данни/ - на Америка, не се води дискриминация и регилиозна обида.Почти съм сигурен, че ако го беше изказал български президент валиите щяха да ореват всички джамии по света.Оня, стой си с коня тук - кобилките са ни по-игриви.
  • 4 шшш

    15 3 Отговор
    Тръмп се грижи за Америка . Ислям официално обявен за противозаконна религия в най могъща страна. Сега е ред на други страни.Това което направи Тръмп го мислят всички нормални хора ,освен гейчета в Брюксел.
  • 5 а не

    9 2 Отговор
    Сега ще ги хвърлят направо от самолети , то и преди го правиха преди да излети ,сега вече направо от високото без парашут.Един вид Тръмп каза- давам ви картбланш само да не се допускат идил-миндиловци в САЩ.
  • 6 еее

    12 2 Отговор
    В бъдеще ще бъде даван приоритет на кандидатите с християнско вероизповедание, каза Тръмп в интервю за американска медия.Тръмп обеща и го прави ,бая мрази бурки и чалми.
  • 7 Киро

    14 1 Отговор
    Браво бе, Доналд!

    Ей това е Президент!

    Либерастите мазохисти нека си лаят, човека се грижи за народа си!

    Ееех, ако имаше и един Доналд за Европа, който да направи и ЕС грейт агейн...
  • 8 onq s konq

    7 6 Отговор
    Из дневник на един обикновен руснак:
    "Днес станах както обикновено, сипах си двеста грама водка за закуска и пуснах телевизора да видя Путин. Вместо него обаче даваха Алла Пугачова. „Тоже неплохо“, помислих си аз, допих водката, намигнах на портрета на Сталин на стената, облякох се и тръгнах за работа.
    Във входа срещнах съседа Серьога. „Крым наш!“, поздравих го аз. „Воистина наш!“, отговори той и извади една бутилка водка да полеем събитието.
    На улицата беше минус 50 градуса и ладата запали едва от втория опит. Подкарах я внимателно между дупките и мечките. Особено досадни бяха последните – като видят кола, тичат да си изпросят нещо за ядене. Уж кметът все обещава да направи нещо с бездомните мечки, но нищо не се случва и те все така си обикалят около кофите за боклук.
    После минах покрай най-голямата дупка, където на дъното лежи предишната ми кола. Впрочем, вероятно и двадесетина други. Местните власти чакат да паднат още пет-шест и като се напълни, после да асфалтират отгоре.
    Малко по-нататък ме чакаше полицейски патрул. По навик посегнах към калашника, но видях в ръцете на единия лека картечница и се отказах.
    Полицаите ми взеха десет долара, но почерпиха по една водка с кисели краставички, а служебната им мечка ми изтанцува ламбада. Разделихме се като приятели.
    На работа бригадирът беше купил пет бутилки водка и кило сельодка. Изпихме всичко, като пяхме песни за войната и за победата. После съм заспал.
    Привечер се събудих и тръгнах за вкъщи. На у

    Коментиран от #16

  • 9 кроко

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Как така ще бягаш, бе кон? Ти си роден да следваш великия вожд Виниту!
  • 10 ключаря

    9 1 Отговор
    Не те даваме, бе "оня", кой ще се заяжда с руснаците после?Аз твърдя, че коня на "оня" е мюсюлманин, радикално обичащ прясна трева, отгледан от мюсюлмански проповедник, някъде около Мека.Мисля, че това е достатъчно, Форуме, няма да го пуснат вАмерика.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 иии

    4 0 Отговор
    Ало БХК.рви къде сте , сега е момента да го отнесете този Тръмп , това си чиста дискриминация,нали? Да ,ама не ,срещу вятъра не се пикае..Ви можете само да зяпате срещу българи за да защитавате различни отрепки и престъпници..Умряла работа сте, СкОРОС ще останете без заплати,на хляб и чешмяна вода..
  • 13 брекзит

    3 0 Отговор
    Въй, какви са тези забрани за представители на най мирна религия,голяма работа че режат глави и колят деца и жени, брей това са нормални неща за тези мирни бурки от идил-миндил. Що не затрие примерно няколко ислямски държави,сещам веднага за кралства с много петрол,там където тези неща в мирно време закон.
  • 14 Лъчо

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Ти си фен на БМВ, отивай направо в Джермани. Аз бих отишъл вече само в Япония или Южна Корея ако бягам нейде и ме приемат, или отшелник в горите на Карпатите Непал или на където и да е. но ме мързи да бегам, признавам. А и съм любопитен тая парапитечка държавица, окепазена от векове дали ще добие човешки облик в бъдеще - честно изгарям от любопитство. питах Тервел и Аспарух -аве как оценявате днешното потомство хийр. Ония направиха 100 лицеви опори, десет шпагата и казаха - ако сега се върнем, ще си направим харакири...

    Коментиран от #15

  • 15 Доктор Ох Боли

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Лъчо":

    ... ха ха ха..... Кви хапчета пиеш?..... Пак ли тиа червените? ..... Ако земеш още едно може и Господ да ти се яви ......
  • 16 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    страхотен пост ,смях се от сърце!
  • 17 Кики

    2 2 Отговор
    Няма как да скрия, че с особен интерес прочетох разказа на Оня с Коня, който ме върна в годините...