28 Януари, 2017 15:59 2 145 1

Мексикански милиардер: Тръмп не е терминатор!

  • мексико-
  • карлос слим-
  • терминатор-
  • сащ-
  • стена-
  • доналд тръмп-
  • милиардер

Тръмп нареди да бъде построена стена на границата с Мексико

Мексикански милиардер: Тръмп не е терминатор! - 1
Снимка: БТА/ AP

Най-богатият мексиканец Карлос Слим успокои сънародниците си, че американският президент Доналд Тръмп не е „терминатор“, а по-скоро е пресметлив преговарящ, съобщи „Ню Йорк Поуст“.

Богаташът, заемащ четвъртото място в класацията на списание „Форбс“ за най-богатите хора на света, изрази задоволство от единството на мексиканците.

Американските президент нареди по южната граница на страната да бъде издигната стена – обещание, което направи на няколко пъти по време на своята кампания. Мексиканският президент Енрике Пеня Нието отмени планираната си визита във Вашингтон.

„Тръмп е преговарящ, а не е терминатор“, заяви Карлос Слим. Той заяви, че от десетилетия не е виждал единство и обединеност в Мексико, както е сега. „Отговорът на мексиканците е подобен на този след разрушителното земетресение в Мексико Сити през 1985 година. Трябва да застанем зад нашия президент, който защитава националните ни интереси“, добави още богаташът.

Карлос Слим предупреди Доналд Тръмп, че американските протекционизъм може да навреди най-вече на американските потребители. Той също така призова американците да не разчитат на „регресивни утопии“, а да заложат на напредничаво производство.

През последните дни отношенията между САЩ и Мексико се обтегната. Мексиканският президент заяви, че страната му няма да плати нищо за стената, докато Тръмп поиска 20% данък върху вносните стоки от Мексико.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАТЕ ЖОРО

    2 1 Отговор
    Тръмп: Майтапчия си, Карло, харесваш ми! Теб ще убия последен.
Новини по държави: