28 Януари, 2017 17:26 3 244 9

Има сделка! Великобритания ще прави изтребители за Турция

  • великобритания-
  • сделка-
  • изтребители-
  • турция-
  • тереза мей-
  • реджеп ердоган

Двете страни ще развиват силни търговски отношения

Има сделка! Великобритания ще прави изтребители за Турция - 1
Снимка: БТА/ AP

Великобритания и Турция подписаха споразумение за сътрудничество в областта на военната индустрия, което възлиза на над 100 милиона паунда, съобщи „Индипендънт“.

Британските ще разработят и проектират за Турция изтребители TAI TFX. Двете страни ще си сътрудничат в създаването на нови самолети. Турската военна индустрия ще работя в пряк контакт с британската.

Британският министър-председател Тереза Мей се срещна с турския президент Реджеп Ердоган и премиер Бинали Йълдъръм в Анкара. Посещението бе ключово, защото бе първото такова на чуждестранен лидер след опита за военен преврат и последвалите чистки.

Въпреки загрижеността за погазването на човешки права, Тереза Мей заяви, че търговските отношения трябва да се разглеждат като отделна глава в отношенията.

След Brexit Тереза Мей заяви, че страната й ще напусне единния европейски пазар. Поради тази причина Лондон търси търговски партньори, а в лицето на Турция вижда голям пазар.

Британски официални лица заявиха, че споразумението за разработване на изтребители е подписано и поради факта, че Турция е партньор на Великобритания в НАТО.

В турската столица Тереза Мей посети и мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    12 4 Отговор
    Танкове а сега и изтребители. Тук от години двигателите не може да си ремонтираме е.@си.
  • 2 Киро

    15 8 Отговор
    Хаха, за 100 милиона могат да си купят около 3 изстребителя, това е "голямата сделка".

    Англичаните обикалят като бездомни мастии да търсят нещо, лошото е обаче, че няма кво да предложат!
    Скоро, скоро дъртата скочубра ще разбере колко е "велика" Великобритания в днешно време!

    Коментиран от #3

  • 3 Лъчо

    14 9 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    Разсъждаваш типично по бай ганьовски - ся да ми е топло, а утре куче го яли! ??? Англичаните бас държа, че съвсем скоро ще сключат сделка и с Руснаците и с Китай и с онези, които като част от ЕС отрязваха поне медийно. накрая бас държа, че както винаги поради тиквурници лобита на постовете тук, единственните прецакани ще сме пак и само ние???? Бас държа! логиката подсказва, че сега Тръмп, Мей, Путин, Ердоган и куп други ще навържат изгодни договорчета, ще си движат оборота, а ние нито кме пълноценни в ЕС, нито ни останаха пари и хора, за да правим нещо. Новата толерирана от Гаци, Серго, Баце и останалите ни паразити работна сила, повечето е инертна към непрестанното еврообразование, а кадърните емигрираха, младите повечето и те, останахме дето поне засега не ни се емигрира, мафията паразити по инстанциите и купчина проблеми създадени от тяхната простотия и алчност. накрая ще видиш, че и Россия и САЩ и Турция и ВеликоБритания и другите ще са на далавера, само България ще е все така прецакана, поради тия политици и заспали Правосъдни дето ги траят. но аз за съжаление често познавам, нищо че не съм пророк. Логиката по факти подсказва това.... Турция и Лондон ще си правят самолети, оборота на турците и англичаните ще си върви, а ние нито производство развихме, само Винету и мафия лапат за градинки смяна на тротоарни плочки и куп простотии като насаждане на храсти и поливането им. но ги няма ковачите, занаятчиите, дребните производители, младите да пазарят... Е

    Коментиран от #4

  • 4 Киро

    9 8 Отговор

    До коментар #3 от "Лъчо":

    Момче, като искаш да плещиш глупости по форумите, поне се опитай да ги свържеш смислово!

    То бива мозъчна пръдня, бива, ама твоя текст и за това не става!

    Факти - никакви! Логика - още по-малко.
    Само лозунги и то написани неграмотно.

    Коментиран от #7

  • 5 Voz

    4 3 Отговор
    Angili4anite samo 6te pomagat za informirane za dvigateli drugite sistemi tur4ala gi pravqt i proizvejdat tai tusas e imenata na turskite firma kato loockhead martin te proizvejdat droni i mng tehnologi no te 6te razrabotqt zaedno za nov samulet za6toto dvete strani nujdat novi 5ta generaciq iztribiteli sled f16 horata rabotqt a nie gledame na rakata na merkel ama sme evropecii maa
  • 6 681 БЪЛГАРИЯ

    12 9 Отговор
    Ами да те и двете страни са цигански и приятелски . Цингоанглия и Чалмите винаги са били против България !
  • 7 Лъчо

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Киро":

    Ето ти за загрявка на сивото, мвалко лрогика. великобритания прави на Турция самолети. Турция си прави завод за резервните части, пак с ингрлиш помощ. Англичаните и турците работят печцелят, въртят оборот, купуват продават... Само бай Киро Ганьовеца, и подоблните ни тук като теб и мен я духаме от Тикви на власт, приел да служат на НЯКОЙ тук и отвън и все в наша вреда разните му Калинки на постовете? И Киро няма раблота, няма пари, няма покупки оборот пада, търговци и производители фалират, мизерия... Англичани китайци турци богатеят от оборот купуват заводи купуват правят а Ганьо прост се фука че въртели еврофондовете и си прибират по 30% от всяка сделка по разни инстанции и ние мизерия мрем емигрираме пустош фалит. Разбрал Киро умния? Е, толкова от простият Лъчо! С калпав матрял на власт и калпаво Секюрити търпящо вредите на властта нема българский народ. А нема народ, нема и България. Киро умен? Е, като умен, тогава разбрал какво писал аз пръдня! Ок? затова, че пак Киро викан а избори за Гоцзе, Боце сини червени депесари бесепари Калинтки накуп и пак духа супа! Аз скоро отлетя от тук на Земя, но Кир4оооо остава и пак мизерия и кара бричка. И пак няма Булгериън самолети - паразит Лапачи лапат заплати на пост, самолети няма. няма оборот, няма печалба няма хора - ФАЛИТ. като умни Киро тогава духайте я умно..! Аз скоро отлети и не мисли повече за таз мъка тук. Олрайт, умний Киро?

    Коментиран от #8

  • 8 Киро

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Лъчо":

    Ти си толкова ограничен, че каквото и да ти обясня, няма да разбереш!

    който обяснява икономически процеси с "на далавера", "лапат", "богатеят" и тн.

    Не е лошо да се върнеш в трети клас за дълго! Неграмотен си.

    И запомни - това, че ти си "без работа", "караш бричка" и си някакъв индивид, не означава, че и останалите са такива!
  • 9 mediator37

    4 5 Отговор
    100млн. долара няма да им стигнат само предния колесар на изтребителя да измислят и начертаят.
    Английските военни от години тропат по офисите на Локхийд, Нортроп и Бойнг да им продадат някой читав самолет, щото сами не могат нищо свястно да проектират и произведат, пък с "гениалните" турци кооператив за висши технологии ще правят. Смях в залата.
Новини по държави: