Last news in Fakti

28 Януари, 2017 20:21, обновена 28 Януари, 2017 20:37 3 714 8

Тръмп звънна на Путин

  • тръмп-
  • овален кабинет

Преди това президентът на САЩ се чу с Ангела Меркел

Тръмп звънна на Путин - 1

Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп разговаряха. Това става ясно от публикация в Туитър на говорителя на Белия дом Шон Спайсър.

От публикуваната от него снимка от Овалния кабинет, става ясно, че освен Тръмп там присъстват вицепрезидентът Майкъл Пенс, съветникът за националната сигурност Майкъл Флин, началникът на кабинета Райнс Прийбъс и политическия съветник на президента Стивън Банън.

Разговорът с Путин следва този с германския канцлер Ангела Меркел. Си Ен Ен коментира, че съботата се очертава като ден на усилена дипломатическа совалка на американския президент. Тръм освен с Меркел и Путин, ще разговаря и с японския премиер Шиндзо Абе.

Самият разговор на Тръмп с Меркел е продължил около 45 минути.

Ройтерс отбелязва, че Русия се надява Тръмп да наложи нова политика в двустранните отношения, които да доведат до сваляне на санкциите.

Пожелали анонимност източници от Вашингтон отбелязаха, че не трябва да се търси символика в последователността на разговорите. Единственото условие е било изискването на Тръмп те да се проведат в един ден в удобно за неговите събеседници време.

Разговорът с Путин е имал същата продължителност както този с Меркел, разкри пожелал анонимност източник от Белия дом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    7 5 Отговор
    Едно не мога да разбера - при съвременните видео-конферентни връзки с големи екрани и точно изчислени места на камерите, така че да постигнат ефект все едно хората са в една и съща стая, за чий тези толкова важни разговори се провеждат по телефон? Или на тази снимка Тръмп говори със секретарката си, а за важните неща се ползва нещо съвременно.

    Коментиран от #2, #4, #5

  • 2 Д'Мин

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Morgoth":

    Както се казва снимката е илюстративна. Нали не очакваш 45 мин. да държат слушалките до ушите си?
  • 3 Кака Гинка

    7 2 Отговор
    Държавните глави явно за сега се придържат към класическите средства за комуникация от разстояние - телефонните разговори.Някак по-официално е,видеопосещенията по домашни дрешки са за обикновените хора.
  • 4 Ярослав Станчев

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "Morgoth":

    Не си ходил в казармата и не знаеш,нали?Има телефонни централи в Белия дом и в Кремъл,ЗАС централи се казват.Кабела не се подслушва,не може да се подслушва,гъза да си скъсаш не може да чуеш какво си говорят двамата първи,защото до главите на двамата телефонисти има опрени пистолети.И при най-малката грешка на телефониста се сменя оператора,не централата.Ма ти няма от де да знаеш,щото не си ходил в казармата.А аз това служих,ЗАС телеграфист.Само по проводната има секретна връзка без опасност да те подслушват.
  • 5 кроко

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Morgoth":

    Защо пък видеоконферентен разговор, те имат да си говорят, не да се гледат?! Да не са някви любовници дето ще въртят виртуална любов с добавена 3D реалност, като на видеоигрите! Освен това, представяш ли си 45 мин да седиш мирно и кротко, щото някой те гледа по камерата отсреща. Друго си е да могат да се почешат по топките, да си го преместят в по-удобния крачол, да си бръкнат в носа докато обсъждат някой международни съдби..... човештинка е, мъже са все пак, не роботи.
  • 6 jambazina

    16 0 Отговор
    Тоя чичак със странен перчем започна от първия си работен ден да изпълнява с пълна сила това което обеща на хората. Пожелавам си и ние един да имаме някакъв такъв начело.

    Коментиран от #7

  • 7 Лъчо

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "jambazina":

    Ние имахме такива като него, но в обратна полярност за нас, цели 73 години... Като почнеш от Тато и мафия и стигнеш до гърбавите мафия, всичките каквото казаха, го направиха... Само дето, не го казаха на нас, а на кукловодите си.... Разкатаха ни Мадърсите Бабърсите Фадърсите и дядърсите и нас...
  • 8 Г(Е)РОБ

    4 3 Отговор
    Бе както намирисва ще има еротичен масаж от Руската Баба Меца и то с най-нови руски машинки и пияни мужици... Търсят си го ама ако знаят какво ще ги гази...