Last news in Fakti

29 Януари, 2017 12:58 3 032 14

Германия призна: Допуснахме грешки в бежанската политика

  • германия-
  • бежанци-
  • политика-
  • волфганг шойбле-
  • грешка-
  • икономика-
  • прием

И ние сме хора, и ние допускаме грешки, заяви министърът на икономиката

Германия призна: Допуснахме грешки в бежанската политика - 1
Снимка: БТА/ AP

Германия допусна грешки в политиката си на отворени врати, която позволи на повече от милион бежанци да пристигнат в страната през изминалите две години. Това заяви финансовият министър Волфганг Шойбле пред вестник „Велт ам Зонтаг“.

Той все пак добави, че Берлин се опитва да се учи от тези грешни стъпки. „Ние политиците също сме хора и допускаме грешки“, заяви икономическият министър.

Шойбле е член на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел. През изминалите месеци партията загуби доверието на част от избирателите, а като основна причина за това се посочва именно политиката на отворени врати.

Движението „Алтернатива за Германия“ пък събра повече симпатизанти и се очаква да се нареди на трето място на изборите през месец септември.

Вотът се очертава да е ключов както за Германия, така и за Европейския съюз. Няколко страни остро се противопоставят на приема на бежанци.

Шойбле заяви, че Европа трябва да помисли за хармонизиране на социалните помощи, за да има по-справедливо разпределение на мигрантите в страните-членки на ЕС. Това е тема, която по думите му е „табу“ в Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Охи

    35 0 Отговор
    Няма да плащаме вашите грешки, признати или не! Пращайте си гостите у тях, не у нас.
    Охи, Охи!!!
  • 2 Dimitar Petrov

    33 3 Отговор
    Меркел спешно да си подава оставката.Какво чака?Партията и да не получава власт поне 10 години.Обама си отиде Меркел защо се бави,възможностите и не стигат само за нейните дела вече.
    ЧАО...ЧАО...ЧАО....
  • 3 сасаса

    36 0 Отговор
    Не бойте се ве. Меркелица каза, че ще се справите. Тук има десетина-петнадесет хиляди, ще ви ги дадем и тях. Те за към вас са тръгнали. Колкото до хармонизиране на социалните помощи, всяка страна дава колкото може. Вие какво си мислите, че българинът ще се труди за 600 лева, а вие ще задължите БГ да плаща на мигрантите 1200 лева. Което и правителство да направи това моментално ще си тръгне.
  • 4 ХАНКО

    20 1 Отговор
    НИКОЙ НЕ ВИ Е ВИНОВЕН.ЧОВЕК КОГАТО ГРЕШИ СИ СЪРБА ПОПАРАТА. АКО БЯХТЕ СПЕЧЕЛИ ЛИ ЩЯХТЕ ЛИ ДА ДЕЛИТЕ ПЕЧАЛБАТА
  • 5 нямат срам

    34 2 Отговор
    Грешка ли???!!! Никаква грешка не беше, за пусти пари и власт над света го направихте! Без капка мислост към страните, народите и Християнството! Преднамерено, разчетено във времето и с предварителна пропагандна подготовка, изсипахте безброй бомби и ракети, създавахте "опозиции", "свободни армии", "революции", докато не съсипахте Азия и Африка! После васалните ви емири, султани, имами и Сорос раздаваха пари кеш на ислямистите да хукват към Европа със всякакви средства! Как не ви е срам? За трети път същите кланове ви впрягат да разпалвате С.В. За Трети път! дано да се размине и да ви е последно!
  • 6 Kcaniba

    23 4 Отговор
    а дубрю утро сватя!!!
    Тя булката е е..на!!!
    То руското външно от 2 години ви го съобщаваше!!!
    А още и Преди инвазиятя на ФАЩ в Ирак и преди убийството на Кададафи е предупреждавало и прогнозирало за п.оцесите, които ще заринат Европа!!!!
  • 7 ИСТИНАТА

    24 0 Отговор
    МЕРКХАЙЛ си постигна целта. Това което родственика и(Хитлер) направи с оръжие, тя го направи с емигранти- съсипа Европа и Християнството!
  • 8 Доктора

    26 2 Отговор
    Късно е либе за китка. Цяло поколение ще ви плаща идиотизма
  • 9 политолог

    10 4 Отговор
    Меркел ще го уволни този министър ако каже такова нещо ПАК ЛИ ЖЪЛТО
  • 10 мизерници

    24 1 Отговор
    Проблема е че никога не сте били "хора" нито преди нито сега? Да не ви припомням фашизма, концлагерите и т.н., а сега помисюлманчването на Европа! Никой не е длъжен да ви търпи германските птостотии, защото швестери такива, ако не сте разбрали те оказват пряко негативно влияние и на другите държави !
  • 11 Hector

    26 1 Отговор
    Искаш да работиш там, знаеш много добре езика, млад способен човек си- неееее, не може! Сега тези мизерници по цял ден лежат, струват най-малко 1000€ на месец на м...л на данъколатеца, но няма проблем, това е ок. И тези м....ли никога няма да се интегрират! Но всичката тази измет там има много повече права от хората от източна Европа! Говоря за преди няколко години. Сега и на картичка не искам да я видя тая прехвалена Германия!
  • 12 maradona

    23 2 Отговор
    Разликата между грешката на "обикновения" човек и на политици от такъв калибър е цената и количеството на засегнатите хора. За моите си грешки плащаме само аз и семейството ми и не дай Боже при неща като катастрофа още едно-две семейства. Населението на ЕС е около
    500 000 000 души и ефекта се простира върху поколенията напред!!!!! Извинението "и ние сме хора" тук е неприложимо!!!
  • 13 стоян георгиев

    0 4 Отговор
    германия понесе товара на гърба си от имиграционния натиск,но ревалниците тук осмърдяха света!!!кво бе другото решение бе другари?даваите ,развиите се!!!!то е лесно да се смърди ама без конкретика.меркел взе единственото правилно решение ,но тва няма как да се разбере от просяците дето никога за нищо не носят отговорност.трябваше немците да затворят германия и сега турците да ни нафукат 200 хиляди изгладнели индянеца и да ревете доволно като баба с фиша на пенсията си та да ви е добре.щото основно така ви е добре!

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: