Last news in Fakti

29 Януари, 2017 18:22 2 111 4

Първи убит US войник при управлението на Тръмп

  • йемен-
  • сащ-
  • ал кайда-
  • войник-
  • убит-
  • операция-
  • доналд тръмп

Разнопосочна информация за броя на убитите терористи

Първи убит US войник при управлението на Тръмп - 1
Снимка: shutterstock

Един американски военнослужещ е бил убит, а други трима са ранени при офанзивата срещу щаб на Ал Кайда в Йемен, съобщи „Политико“.

Изданието посочва, че това е първи смъртен случай на американски войник при управлението на администрацията на Доналд Тръмп.

Новият държавен глава е одобрил контратерористичната операция, проведена в събота, разкри източник от въоръжените сили на страната.

От Пентагона отбелязаха, че при акцията са убити четиринадесет членове на групировката Ал Кайда, а при акцията е събрана информация, която може да осигури данни за бъдещи планирани терористични удари.

Йеменските медии пък пишат, че 41 бойци на Ал Кайда и 16 цивилни са били убити при операцията на американските въоръжени сили.

„Ройтерс“ съобщава и за десет убити жени и три убити деца при нападението. Изданието се позовава на информация на местните медицински служби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъчо

    4 2 Отговор
    Мир на душата на този войник и дано отиде в рая, където казват нямало луди терористи, а само любов, сънчо с мацките и джакузита! Амин! Ако пък не му се ходи, да остане тук и да трепем терористите заедно! Аз като умра, ще се превърна в клещи керпеден. И ще летя и където видя бандит...включвам и не един политик поне тук, и джихадисти и други, ще се приближа и ще стисна с клещите с всичка сила. И бандита ще пее, ще пее, а аз ще слушам ще се усмихвам щастливо сякаш ме е цункала мисс Свят. такава музика ще бъде, че сякаш раят ще се е разтворил пред мен? И понеже няма да ме ловят куршуми щото ще съм клещи керпеден, бая музика ще слушам тогава.... Ако чуете някой до вас да завие като койот без нищщо особенно да му има, да знаете че е бандит и съм го гепнал за дисагите....
  • 2 килъри клингон

    4 5 Отговор
    Тръмп веднага да си подава оставката!
  • 3 Патето Яки

    7 6 Отговор
    Какво пък дири ус войника в Иемен.
    Вероятно иеменци са нападнали Вашингтон без да разберем.

    Коментиран от #4

  • 4 1914

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Патето Яки":

    Ами търси това ,че следващия път като се качиш на самолет да има една чалма по-малко да ти взриви!Това търси!!!!