Last news in Fakti

30 Януари, 2017 07:40 1 060 7

Протести в Румъния

  • румъния-
  • протести-
  • правителство

Недоволство срещу помилвания на политици

Протести в Румъния - 1
Снимка: БТА/AP

Десетки хиляди румънци протестираха в Букурещ срещу плановете на правителството да амнистира голям брой затворници, съобщи "Ройтерс'.

Според недоволните амнистиите ще позволят освобождаването на редица корумпирани политици. Около 50 000 души протестираха в румънската столица.

Исканията на гражданите са подкрепени от президента Клаус Йоханис. Протестите в страната започнаха още през миналата седмица. Демонстрации е имало в още няколко града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bravo

    10 0 Отговор
    В Румъния протести, в Гърция стачкуват--България както обикновено спи....Значи всички сме доволни от положението ни.
  • 2 знаете ли че

    8 1 Отговор
    във бг такива протести никога не може да има защото всички крадат и кражбата си е национална черта
  • 3 начо

    5 1 Отговор
    българинът най си харесва комунизма и краденето
  • 4 Диди

    2 1 Отговор
    Така е.Нужни ще са ни години,за да пречупим начинът на мислене,за да има някакъв напредък.Румънците ни показват как се борят против корупцията и за по добър живот.А ние сме малко народ спрямо тях,нашите политици са кадърни само за джоба си.Народа да се обърне към ЕП и да изиска помощ,да се изпратят европейски политици в България,за да сменят некадърното правителство.Само за 5 години ще има добър резултат.
  • 5 gost

    5 0 Отговор
    Не мога да разбера защо от ЕС не изпратят гранична полиция от Австрия ,Германия или Холандия по нашите външни граници.Така от раз ще спре корупцията и няма да четем по новините,че хванали 25-30 служители с по 500хил. Така и Холандия ще спре да говори ,че сме транзит на наркотици.
    Да изпратят и отговарящ за разпределението на парите от Европейските фондове и той на место да разписва.Ей на такива предложения ми се въртят в главата,но дали ще стане някога.......
  • 6 а така

    3 0 Отговор
    Точно така се прави, браво на румънците! Броят на протестиращите там прогресивно се увеличава, след една седмица вече може да са 100 000, след две седмици, 200.......докато не бъдат чути.
  • 7 123

    0 0 Отговор
    В България няма такъв проблем ,няма кого да амнистират, защото няма такова животно-осъден политик с влязла присъда - НЯМА , мафия не може да вкара себе си в затвора. Мафия управлява и раздава правосъдие.
Новини по държави: