Last news in Fakti

30 Януари, 2017 08:21 3 431 12

Тръмп скастри сенатори: Спрете да търсите Световна война

  • доналд тръмп-
  • сенатори-
  • сащ

Забележки към Джон Маккейн и Линдзи Греъм

Тръмп скастри сенатори: Спрете да търсите Световна война - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини сенаторите Джон Маккейн и Линдзи Греъм, че се опитват да „разпалят Трета световна война“, съобщи „Политико“.

Обвиненията са за това, че сенаторите оспориха решението на Тръмп да затвори границите на САЩ за имигранти от няколко държави. През вчерашния ден сенаторите излязоха с общо изявление. В него те заявяват, че решението „само ще разтвори раната в областта на борбата с тероризма“.

„Това изявление е грешно. За съжаление сенаторите се показват слаби към имиграцията. Те трябва да съсредоточат своята енергия към борбата с Ислямска държава, тероризма и безопасността на границите, вместо да търсят започването на Трета световна война“, заяви Тръмп в Twitter.

„Това решение дава сигнал. Излиза, че Америка не иска мюсюлмани на своя територия. За това и сред нас има страхове. Страхуваме се, че тази заповед може да помогне за набирането на терористи. Не съм убеден, че тя е полезна за нашата сигурност“, заяви Маккейн.

Той вече критикува Тръмп за неговата политика към Русия. Маккейн е бивш кандидат за президент на Републиканската партия. Той е и един от най-големите поддръжници на идеята за твърда политика към Кремъл. Маккейн и Греъм бяха на посещение в Украйна в началото на тази година. Там те обещаха продължаване на американската политика спрямо Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стара република

    17 0 Отговор
    Маккейн стисна и орехите на Орешко.
  • 2 РЕАЛНО

    40 4 Отговор
    Тръмп ще се окаже един от малкото адекватни американски политици-факт!
  • 3 Аскер

    14 10 Отговор
    Обещал хамеруканеца. А какво ли ще стане ако Путин обещае на Мексико и Куба че ще ги пази от агресията на убийците на индианците.

    Коментиран от #12

  • 4 име на гост

    6 5 Отговор
    Да ги пази, та даже да си ги покани дома ако ще Путюн!!! Нямаш документи и създаваш проблеми - Вън!!! Жалко, че нашите велможи са винаги със свалени гащи, наведени и за разлика от тъпият народ намазани обилно с вазелин. Явно харесва анадолската любов!
  • 5 Kcaniba

    14 4 Отговор
    Кой ще отрече, че това не са най правдивите и важни думи!??
    Защо Маккейн, Хиллъри и останалите корумпирани и упоени от властта , в амбицията си да поставят Русия на колене или да я унищожат, никога не са давали отчет, че са въвели света в преддверието на Ядрена Апокалипгична Война!!!!
    Какво правят Путин и Тръмп последните 4 седмици!???
    Помислете, почетете, анализирайте!!!
    Светът е в задънена улица от първите мигове на "Промените".
  • 6 nazi

    15 2 Отговор
    Браво на Тръмп...Аве'Аве'Аве...Покрива думите си с дела без да му пука от банда съсухрени лобиращи сенатори и дузина разбеснели се гейове и проститутки.Народът и само неговият интерес е важен
  • 7 Шляхтиц

    12 2 Отговор
    Браво, браво. Пожелавам на ТРЪМП преди всичко добро здраве и трудоспособност, за да изпълни всичко от програмата на предизборната кампания. Войните са носели само нещастия, разрушения, човешки жертви, измерващи се с милиони. Нищо хубаво не са донесли. На времето важеше принципът: Искаш ли мир, готви се за война. Времената са други: Искаш ли мир, води преговори и установи взаимно изгодно икономическо, политическо и технологично сътрудничество.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 внв

    3 5 Отговор
    Само тук няма кой да скастри редакторите да спрат да пишат за такива неща! Сензация може да се търси и в далеч по-миролюбиви теми и четивото пак ще е интересно - няма нужда да се насажда тази мисъл в главите на хората и без това животът на повечето тук не е лесен!

    Коментиран от #10

  • 10 китайче

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "внв":

    Нали се сещаш че медийте отдавна са купени от презокеанските господари и всичката тази пропаганда се прави целенасочено с цел промиване на мозъци на обикновенните хорица - ФАКТ ЗАТВЪРДЕН И ДОКАЗАН ОТДАВНА ! Въпросът е да не си го слагаш на сърце - лично мен ме забавляват ;)
  • 11 гост

    5 2 Отговор
    Най-накрая САЩ да имат смел президент със собствено мнение. Щом са го избрали с 54% значи повече от половин народ иска той да управлява, не се притеснява от неговото минало, възгледи, а от това какво може да направи за САЩ. Тои иска да спре нелегалното влизане, тези които влизат да минават зконов ред и да се знае кой кога и за какво влиза. Никой няма да те спре с туристическа виза, но не и ако преминаваш нелегално границата, не знаеш езика и отиваш при другите милиони нелегални където няма интеграция, няма информация, няма контрол над мюсюлманските общности. Никой не иска да забранява потока от чужденци, а да се спре Али на границата, понеже се е бил срещу американците допреди 2 месеца, а сега влиза в САЩ. Или Алехандро, който дал 1000долара на трафикат да го прекара през пустуща в САЩ, без да има каквато и да е идея какво да прави, с какво ще се занимава, къде ще живее и какво ще яде, само и само да живее извън Мексико.
    Възгледите на Клинтън, за която изневерите на мъжа й са нулев фактор за морал и чест, са достатъчно красноречиви, против Русия, със Китай, за войната, за изкривеното общество, против намаляването на тежестта на средния гражданин.
  • 12 Умирал Кузя

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Аскер":

    С какво ще отиде до там, след като Кузя изпуши и го теглиха на боксир за къде къде по-кратко разстояние. И за тоя малък път изгуби 2 самолета. Той ако тръгне на дългия път за Куба няма да може да закара даже и двете пожарни на борда :)))