1 180 30

Български военни ще участват в маневри на НАТО в Латвия 

Анатоли Стайков

Български военни ще участват в маневри на НАТО, насрочени в Латвия през април, става ясно от съобщение на министерството на отбраната в Рига, цитирано в латвийското онлайн издание Балтнюз.

От 17 до 30 април в Латвия предстои голямо международно военно учение "Летен щит 14", в което ще вземат участие над 500 военнослужещи от 10 страни членки на НАТО, а също и шведски военни.

В общите маневри на латвийските сухопътни войски, военновъздушните сили, опълчението "Земесардзе" и обединения щаб на националните въоръжени сили ще се включат подразделения от държави, членуващи в алианса и в програмата "Партньорство за мир" - САЩ, Латвия, Литва, Естония, Канада, Германия, Люксембург, Словакия, Румъния, България и Швеция.

Учението е организирано с цел повишаване на стабилността и сигурността в региона, укрепване на потенциала и нарастване на доверието, подобряване на сътрудничеството между въоръжените сили на НАТО и участничките в програмата "Партньорство за мир".

Очаква се да бъде подобрено и взаимодействието на латвийските сили за самоотбрана "Земесардзе" с редовната армия и международните й партньори, посочва изданието.

Латвия

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Kcaniba
  Отговор
  1 08:59  30.01.17
  Хахаха Смех в залата!!! Самолети няма, подводници, фрегати, ракети!!! Не само държавата а и армията е разграден двор, което никога от Освобождението от Окманско робство го е нямало!!! Ноо има маневри в Латвия!!! А бре ей, тя каузата е загубена!! Новите тенденции са - маневри в Тихия Океан и Китайско море, какво ще пращаме питам!!?? 240 дупедавци, барабар с външното - екепирани с вазелин и памперси!!!
 • политолог
  Отговор
  2 09:04  30.01.17
  Е и кой ще бъде условния враг -Русия. ПОЗОР за България. НАТО по добре да правеха ученията си с ИДИЛ в Сирия или Ирак но не им стиска

  Коментиран от #3

 • гост
  Отговор
  3 09:14  30.01.17

  До коментар #2 от "политолог":

  Какво сте се разревали като вдовици за к.. ? Когато руснаците и сърбите правеха съвместни учения в Сърбия не са ли имали условен противник и защо тогава не ревяхте и не дигахте врява ?
 • Kcaniba
  Отговор
  4 10:02  30.01.17
  Че Сърбия от кого е била нападната, обстрелвана с муниции с обеднен уран, бобандирана от стелт бомбандировачи!??? Кой и създаде Косово, нарушавайки 70 годишният ред в Европа, от времете на ВСВ!!!

  Коментиран от #12, #27


 • Шляхтиц
  Отговор
  5 10:09  30.01.17
  Партньорство за мир. Дано нервите на ВЛАДИМИР ПУТИН издържат. Искрено желая да не става война, но ако стане нещо, както е тръгнало, още по-искрено желая РУСНАЦИТЕ да изпепелят белия дом, капитолия и пентагона. Така, както на времето от китайците, които се опитаха да правят нещо в Сибир, остана само черен прах. Много ще съм щастлив да видя това нещо, дори и на видеоклип, както се кефя да гледам РУСКОТО ЗНАМЕ на райстага.
 • VMORO
  Отговор
  6 10:26  30.01.17
  Угода нямате. Когато военните дремят в България са мързеливи и безполезни. Когато са на учение отново нещо ви е криво. Неграмотния иначе е прав. Армията ни е в окаяно материално и техническо състояние. Надявам се управляващите най-накрая да предприемат нещо по въпроса.
 • Kcaniba
  Отговор
  7 10:30  30.01.17
  Грамотникът се е съгласил с неграмотния!!! Брех, има още надежда!!! Вервай в управляващите... те, вярват ли си??? Надеждата умирала последна... Живей, грамотнико.
 • VMORO
  Отговор
  8 10:35  30.01.17
  А кефи ли те, че България загуби войната. Кефи ли те, че Вардарска Македония, Егейска Македония, Западните Покрайнини и Беломорска Тракия останаха извън пределите на Родината? Кефи ли те, че милиони българи останаха да живеят под чужда власт? Българин ли си изобщо?
 • VMORO
  Отговор
  9 10:39  30.01.17
  Не им вярвам, Неграмотен. Как мога да вярвам на хора, които произлизат от старата номенклатура, отказват да обявят режима за престъпен, да премахнат паметниците на окупатора и лъжат всекидневно?
 • Шляхтиц
  Отговор
  10 10:43  30.01.17
  Отново се повтарят сюжети от времето преди да започне ВСВ. ДАНО ДА НЕ СТАВА. Така, както се очертава, БЪЛГАРИЯ пак ще е на страната на враговете на РУСИЯ, т.е. на ГУБЕЩАТА СТРАНА. Има закони, валидни от време оно: КОЙТО НОЖ ВАДИ, ОТ НОЖ УМИРА. Такава е орисията на таз държава. От хиляда и триста години насам БЪЛГАРИЯ само губи. Територии, население, материални ресурси, хора. Загубите на БЪЛГАРИЯ се дължат единствено на некадърни управници. Това особено пролича в последните двадесет и пет години. За жълти стотинки разпродадоха държавата, за да се обогатят за една нощ глупаци, некадърници, продажници. Толкова са глупави, че пренебрегват друг един основен закон: ОТ КЪДЕТО ДОШЛО, ТАМ И ОТИШЛО.
 • Kcaniba
  Отговор
  11 10:44  30.01.17
  Отговорът е в теб, грамотнико!!! Надеждата в поредните управляващи!!! ...че България загуби войната, че Вардарска Македония, Егейска Македония, Западните Покрайнини и Беломорска Тракия останаха извън пределите на Родината... Великите сили ли са виновни!!!?? Персонално Русия ли? Сърбия? Румъния!?? За такива като теб, търсещи само оправдания, и причината в околните, за пълните си гащи - какъв българин мога да бъда аз изобщо!!??? Нямаме изгубена нито една битка! А изгубили всички възможни войни!!! Заради такива като теб!!! Българино.
 • гост
  Отговор
  12 10:49  30.01.17

  До коментар #4 от "Kcaniba":

  Че Латвия от кого са били окупиранм 65 години, кой е изпращал недоволните в Сибир на заточения. Латвия, Литва и Естония са малки държавички които едва се виждат на картата. Ми страхуват се хората, откъде знаят дали някой братска Русия няма да реши да им спретне нещо подобно като Приднестровието в Молдова. Погледни картата , колко малка държавичка е Молдова, но не, руснаците се уплашиха, че много ще се увеличи и решиха да им вземат 1-2 области. Същата работа и с Грузия, да не порасне и тя много им отхапаха Ю.Осетия и Абхазия ! Все гледат да отхапят нещо чуждо !Защо им са тези земи на руснаците , територията ли не им стига 7
 • Kcaniba
  Отговор
  13 10:57  30.01.17
  гост! От кого!??? Руската Империя е била съкрушена!!?? Милиони руски дворяни : славяне- малороси, белороси, поляци, сърби, руси!! Немци , шведи, фини, българи, татари, грузинци, чеченци ... Изгонени без имотите им, без залък хляб из чужбинините!!! По всичките обитавани континенти!!! Милиони избити в ГУЛАГ!!!! 70 години бившата Руска Империя е била окупирана, а не само нааканата ти холопса Прибалтика!!!! От КОГО, гост????

  Коментиран от #14

 • гост
  Отговор
  14 11:13  30.01.17

  До коментар #13 от "Kcaniba":

  Руската ли империя, отне Тираспол и Дубосари от молдовците и Цхинвали и Сухуми от грузинците ? Не ми отговаряй на въпроса с друг въпрос. Защо им са тези земи на руснаците , територията ли не им стига ??
 • Kcaniba
  Отговор
  15 11:24  30.01.17
  гост.... ........... Политология и история изискват не лозунги и заучени медийни слогани, слоганите се менят на всеки 4-8 години, а малко по задълбочено отношение. Инак диалогът с теб, можем да го упростим до - индианците с "томахоук", защо са обстревлвали виетнамците. Прецедента е Косово, по всичките букви на международното право! Тво което пишеш е следствието. Но причино-следственната връзка... а бре скучен събеседник си..правиш със пунктуациятя си вятъра. Почивкай.

  Коментиран от #17

 • чунга чанга
  Отговор
  16 11:27  30.01.17
  Да се разположат български военни които да служат за пушечно месо - жив щит срещу ядрените бомби! Българските военни са се доказали с времето като неуязвими срещу вражеска радиация и могат да се ползват за живи щитове! - Тея нашите нямат ли възможност да поставят ултиматуми! Ще има учения и сътрудничество но ни дайте материална база - техника, въоръжение! де да беше бай ти Тошо жив щеше да извлече от Америка и Европа яко кинти и да дигне стандарта в БГ както през социализма!
 • гост
  Отговор
  17 11:44  30.01.17

  До коментар #15 от "Kcaniba":

  А ти пък колко си неинтересен и скучен със своите си лозунги, нямаш си даже представа. Иначе си гоолем майстор по смяна на темата и разтягане на ластици, истински трол-професионал. Пий си редовно хапчетата и всичко ще ти е наред. Удвчи на даче !
 • Бай хой
  Отговор
  18 12:25  30.01.17
  Леле леле леле 500 военни от 10 страни. НОООО членове на нато. БРЯ, БРЯ, БРЯ уплашихме света. А руснаците наскачаха чак в тихия океан. Та се намериха и идиоти които се надяват по тоя начин да си върнем Македония, северна Добруджа и южна Тракия. Как бе тъпанари неграмотни като точно по тоя начин сме ги загубили и то от точно така ориентирани уроди. Разбрахме вече че родителите ви са осъдени преди време за криминални деяния и е нямало как да признаят това пред децата си. Сега за всичко вините комунизма и СССР и продължавате да ръсите жлъч.
 • misli posle govori
  Отговор
  19 12:30  30.01.17
  Руското правителство, което досега лъстеше нашите добродушни българи със всякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях.То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество и да уникакви нашата народност самото нам скъпоценно и унаследение. Руското правителство успяло да издейства ферман от Високата Порта(Турското правителство), с който се допуща да се преселват българите от своите омразни пустини( териториите ,които са опустошени по време на въстанието Видинско, Кулско Врачанско, Ломско- това въстание е по-масово от Априлското въстание).От него подкупени българи, примамват някои си българе да се преселват в Русия, като му правят много лъжовни и мечтани обещания.Най-вече във Видинската област, тези народоубийци са успели да придумат много народ и се отворила цяла канцелария, да ходят окаяни Българе и да се записват за преселение, като им давали и пари да ги заловят по-добре за тази работа.Даже ги заплашват, че ако не се преселят в Русия, турците щели да ги заселят насила в Азия..Лъжа лукава, за да измамят простаго народа да се пресели. ...всякога кога проклета Русия е отваряла бой с Турция, лъгала е простодушни и бедни болгаре, че уж за тях е отваряла бой, че да ги освободи..Но всякога нейна цел е да разори Отечеството и да ги преселва малко по-малко в земите си.Нейната злобна политика се познава добре и от това, че тя ни в един
 • misli posle govori
  Отговор
  20 12:31  30.01.17
  ...всякога кога проклета Русия е отваряла бой с Турция, лъгала е простодушни и бедни болгаре, че уж за тях е отваряла бой, че да ги освободи..Но всякога нейна цел е да разори Отечеството и да ги преселва малко по-малко в земите си.Нейната злобна политика се познава добре и от това, че тя ни в един договор не е споменала с Турция нищо с думата българе, ако и да е имала най-бобри удобности за това.Тя всякога е гледала, а собствено за завладетелните си планове е имала грижи, как по-добре да ги приложи в действие.На това тя лукавщини, безбожно е употребявала за оръдие и православната вяра и оттам най-много се възползвала от най набожните и простодушни българи, които в тях времена са гледали на нея като на един Спасител!Тя(Русия) се е най-много противопоставяла най-много на нашия въпрос за свещенството и духовенството, защото знае, тя знае, че ако българите добият независимото си свещенство, то не и навеки допусне да мами и разорява българский беден народ, както е досега струвала и днес струва.
 • misli posle govori
  Отговор
  21 12:33  30.01.17
  от георги /раковски е горния пост //////////////////////////////////////////////// Ето какво пише Христо Ботев вестник „Знаме” Г.І ; бр.13 от 04/04.1875г.: „-Жалостни слухове достигат до нас от руска Бесарабия, в онази земя, която нашия народ намери прибежище от онези страшни години на своите страдания.И там. Както и на друго място, българинът е биен, обезчестен, излъган и съсипан по закона на най-варварският деспотизъм! ....Сърбия ни е лъгала със своя шарлатанствиющий патриотизъм в продължение на всичкото свое съществувание и още дълго ще ни лъже със силите , с доверието и с глупостта на нашите неразбрани патриоти. „А Русия, тази мнима защитница на славянството, тя употребява още по-радикални средства, за да изтрие от лицето на земята нейните колонии(има предвид земите дадени в Бесарабия на българите-бежанци земи, които обработват).Тя(Русия), ни подложи на всичката своя немска строгост и подлост под закона на „общата повинност” и когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татари, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай и да се върнем в своето старо Отечество, изпроводи няколко черни български души, за да ни отвърнат от това намерение.
 • misli posle govori
  Отговор
  22 12:33  30.01.17
  Това, което не можаха да направят устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите камшици и сулици и с копитата на своите коне, направиха правителството със своите тъмници, със своя Сибир и със своите 25 по гърба.Ама, вие няма да повярвате, ако Ви кажа, че в едно село казаците вързаха всичките старци, мъже и ергени и като ги изпроводиха „куда Макар телят не гонял” не оставиха ни една жена необезчестена, ни една мома неразвалена, ни едно дете неизнасилновано.Тия (казаците) изпокрадоха имането и покъщнината на селяните, изполкаха птиците им и добитъка и всичкото това мина ненаказано от правителството.На места даже и кръв се проля!Кажете ми после- не ще ли нашият народ да заеме мястото на евреите в Европа.На нашите стремления за братство и съединение със славяните и на нашите трудове за прехраната на тираните почти никой не обръща внимание”.
 • misli posle govori
  Отговор
  23 12:36  30.01.17
  Подготвям си гругите материали черешката на тортата За някои руски командири по време на междусюзническата война, Сърбия и Русия как играят срещу България

  Коментиран от #24, #25, #26

 • кроко
  Отговор
  24 13:14  30.01.17

  До коментар #23 от "misli posle govori":

  Извинявай, не знам кой ги е писал тия работи, но няколко въпроса: 1 как Русия е искала да „разори” отечеството ни, при положение че не го е имало, не е имало държава България? 2 обясни или дай историческо доказателство, за договора между Русия и Високата порта за преселване на хора от определени земи. На всяка държава, вкл. и на Османската империя, са и нужни поданици за да работят, плащат данъци и т.н. Как си въобразяваш че ще позволят подобно нещо, Русия ще им плаща пари на преселена глава ли? 3 Ако Русия е била против независимост, не мислиш ли че просто за щели да ни окупират след като спечелят войната с Османската Империя, вместо след освобождението да ни помагат да си правим държава с армия, местни власти и т.н.

 • Бай хой
  Отговор
  25 13:36  30.01.17

  До коментар #23 от "misli posle govori":

  Даа мисля че положението ти е наистина сериозно. Толкова много глупости побикновен неграмотник не би могъл да избълва. Противоречиш си във всеки ред а изводите и догодките ти са на болен мозък. С една дума дъра дъра бъра Русия е лоша, дъра дъра бъра руснаците не ни мислят доброто. Е откъде тогава се пръкна нашата държава бе айо. Кога България е била по силна, с повече и по добре въоражена армия, кога сме били с такова многочислено население, с такава мощна и модерна индустрия, спорт, култура, наука и т.н. както при добрите мремена на сътрудничество с Русия? Как хот една страна въвлечена в национална катастрофа за две три десетилетия бяхме сред развитите индсустриално държави. И какво остана от всичко това? Национални предатели разграбиха , раздадоха и унищожиха всичко в интерес на развития запад. Дали ще се роди нов Паисий че да отвори очите на Българите каквди сме били и какво заслужаваме?
 • Трол
  Отговор
  26 16:21  30.01.17

  До коментар #23 от "misli posle govori":

  Алооо, русенеца, здраво си обгазен откъм румънския бряг!
 • 1999
  Отговор
  27 19:58  30.01.17

  До коментар #4 от "Kcaniba":

  Ти на масовите кланета и етнически чистки ред ли казваш? И какви 70 години ред в Европа ти се привиждат? От операциите на НАТО през 1999 г. като извадим 70 г. излиза, че от 1929 г. всичко е ОК в Европа. Внимавай с ароматизатора за вана, по-малко взимай...
 • българин
  Отговор
  28 20:06  30.01.17
  До "misli posle govori". 6+ Те русопутинофилите - вечните национални предатели, дори и когато им цитираш най-великите български държавници, поети и революционери пак те плюят и пак за проклетата си Русия вият, а начуканите минуси тук означават, че си ударил на точното място.

  Коментиран от #29

 • кроко
  Отговор
  29 21:04  30.01.17

  До коментар #28 от "българин":

  Ще удариш на точното място, ако например ми отговориш на зададените въпроси в пост №24. Нека обсъждаме факти, иначе празни приказки може до утре да си говорим, но от тях файда няма.

  Коментиран от #30

 • българин
  Отговор
  30 21:32  30.01.17

  До коментар #29 от "кроко":

  В 28-ми пост е описано кой, а и в някои от постовете на "misli posle govori" също. Мисля, че всеки българин знае какво са писали великите ни възрожденци и революционери! Ако мислиш Тях да ги оспорваш......

Напиши коментар:


Публикувай