Last news in Fakti

30 Януари, 2017 08:45 1 680 30

Български военни ще участват в маневри на НАТО в Латвия 

  • нато-
  • българска армия-
  • латвия

Български военни ще участват в маневри на НАТО, насрочени в Латвия през април, става ясно от съобщение на министерството на отбраната в Рига, цитирано в латвийското онлайн издание Балтнюз.

От 17 до 30 април в Латвия предстои голямо международно военно учение "Летен щит 14", в което ще вземат участие над 500 военнослужещи от 10 страни членки на НАТО, а също и шведски военни.

В общите маневри на латвийските сухопътни войски, военновъздушните сили, опълчението "Земесардзе" и обединения щаб на националните въоръжени сили ще се включат подразделения от държави, членуващи в алианса и в програмата "Партньорство за мир" - САЩ, Латвия, Литва, Естония, Канада, Германия, Люксембург, Словакия, Румъния, България и Швеция.

Учението е организирано с цел повишаване на стабилността и сигурността в региона, укрепване на потенциала и нарастване на доверието, подобряване на сътрудничеството между въоръжените сили на НАТО и участничките в програмата "Партньорство за мир".

Очаква се да бъде подобрено и взаимодействието на латвийските сили за самоотбрана "Земесардзе" с редовната армия и международните й партньори, посочва изданието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    13 10 Отговор
    Хахаха
    Смех в залата!!!
    Самолети няма, подводници, фрегати, ракети!!!
    Не само държавата а и армията е разграден двор, което никога от Освобождението от Окманско робство го е нямало!!!
    Ноо има маневри в Латвия!!!
    А бре ей, тя каузата е загубена!!
    Новите тенденции са - маневри в Тихия Океан и Китайско море, какво ще пращаме питам!!??
    240 дупедавци, барабар с външното - екепирани с вазелин и памперси!!!
  • 2 политолог

    13 10 Отговор
    Е и кой ще бъде условния враг -Русия. ПОЗОР за България. НАТО по добре да правеха ученията си с ИДИЛ в Сирия или Ирак но не им стиска

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    11 13 Отговор

    До коментар #2 от "политолог":

    Какво сте се разревали като вдовици за к.. ? Когато руснаците и сърбите правеха съвместни учения в Сърбия не са ли имали условен противник и защо тогава не ревяхте и не дигахте врява ?
  • 4 Kcaniba

    16 13 Отговор
    Че Сърбия от кого е била нападната, обстрелвана с муниции с обеднен уран, бобандирана от стелт бомбандировачи!??? Кой и създаде Косово, нарушавайки 70 годишният ред в Европа, от времете на ВСВ!!!

    Коментиран от #12, #27

  • 5 Шляхтиц

    10 8 Отговор
    Партньорство за мир. Дано нервите на ВЛАДИМИР ПУТИН издържат. Искрено желая да не става война, но ако стане нещо, както е тръгнало, още по-искрено желая РУСНАЦИТЕ да изпепелят белия дом, капитолия и пентагона. Така, както на времето от китайците, които се опитаха да правят нещо в Сибир, остана само черен прах. Много ще съм щастлив да видя това нещо, дори и на видеоклип, както се кефя да гледам РУСКОТО ЗНАМЕ на райстага.
  • 6 VMORO

    7 4 Отговор
    Угода нямате. Когато военните дремят в България са мързеливи и безполезни. Когато са на учение отново нещо ви е криво.
    Неграмотния иначе е прав. Армията ни е в окаяно материално и техническо състояние. Надявам се управляващите най-накрая да предприемат нещо по въпроса.
  • 7 Kcaniba

    3 11 Отговор
    Грамотникът се е съгласил с неграмотния!!!
    Брех, има още надежда!!!
    Вервай в управляващите... те, вярват ли си???
    Надеждата умирала последна...
    Живей, грамотнико.
  • 8 VMORO

    10 2 Отговор
    А кефи ли те, че България загуби войната. Кефи ли те, че Вардарска Македония, Егейска Македония, Западните Покрайнини и Беломорска Тракия останаха извън пределите на Родината? Кефи ли те, че милиони българи останаха да живеят под чужда власт? Българин ли си изобщо?
  • 9 VMORO

    6 1 Отговор
    Не им вярвам, Неграмотен. Как мога да вярвам на хора, които произлизат от старата номенклатура, отказват да обявят режима за престъпен, да премахнат паметниците на окупатора и лъжат всекидневно?
  • 10 Шляхтиц

    8 8 Отговор
    Отново се повтарят сюжети от времето преди да започне ВСВ. ДАНО ДА НЕ СТАВА. Така, както се очертава, БЪЛГАРИЯ пак ще е на страната на враговете на РУСИЯ, т.е. на ГУБЕЩАТА СТРАНА. Има закони, валидни от време оно: КОЙТО НОЖ ВАДИ, ОТ НОЖ УМИРА. Такава е орисията на таз държава. От хиляда и триста години насам БЪЛГАРИЯ само губи. Територии, население, материални ресурси, хора. Загубите на БЪЛГАРИЯ се дължат единствено на некадърни управници. Това особено пролича в последните двадесет и пет години. За жълти стотинки разпродадоха държавата, за да се обогатят за една нощ глупаци, некадърници, продажници. Толкова са глупави, че пренебрегват друг един основен закон: ОТ КЪДЕТО ДОШЛО, ТАМ И ОТИШЛО.
  • 11 Kcaniba

    8 10 Отговор
    Отговорът е в теб, грамотнико!!!
    Надеждата в поредните управляващи!!!

    ...че България загуби войната, че Вардарска Македония, Егейска Македония, Западните Покрайнини и Беломорска Тракия останаха извън пределите на Родината...

    Великите сили ли са виновни!!!??
    Персонално Русия ли?
    Сърбия?
    Румъния!??
    За такива като теб, търсещи само оправдания, и причината в околните, за пълните си гащи - какъв българин мога да бъда аз изобщо!!???
    Нямаме изгубена нито една битка!
    А изгубили всички възможни войни!!!
    Заради такива като теб!!!
    Българино.
  • 12 гост

    12 6 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Че Латвия от кого са били окупиранм 65 години, кой е изпращал недоволните в Сибир на заточения. Латвия, Литва и Естония са малки държавички които едва се виждат на картата. Ми страхуват се хората, откъде знаят дали някой братска Русия няма да реши да им спретне нещо подобно като Приднестровието в Молдова. Погледни картата , колко малка държавичка е Молдова, но не, руснаците се уплашиха, че много ще се увеличи и решиха да им вземат 1-2 области. Същата работа и с Грузия, да не порасне и тя много им отхапаха Ю.Осетия и Абхазия ! Все гледат да отхапят нещо чуждо !Защо им са тези земи на руснаците , територията ли не им стига 7
  • 13 Kcaniba

    6 10 Отговор
    гост!
    От кого!???
    Руската Империя е била съкрушена!!??
    Милиони руски дворяни : славяне- малороси, белороси, поляци, сърби, руси!! Немци , шведи, фини, българи, татари, грузинци, чеченци ...
    Изгонени без имотите им, без залък хляб из чужбинините!!! По всичките обитавани континенти!!!
    Милиони избити в ГУЛАГ!!!!
    70 години бившата Руска Империя е била окупирана, а не само нааканата ти холопса Прибалтика!!!!
    От КОГО, гост????

    Коментиран от #14

  • 14 гост

    10 3 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    Руската ли империя, отне Тираспол и Дубосари от молдовците и Цхинвали и Сухуми от грузинците ? Не ми отговаряй на въпроса с друг въпрос. Защо им са тези земи на руснаците , територията ли не им стига ??
  • 15 Kcaniba

    3 10 Отговор
    гост....
    ...........
    Политология и история изискват не лозунги и заучени медийни слогани, слоганите се менят на всеки 4-8 години, а малко по задълбочено отношение. Инак диалогът с теб, можем да го упростим до - индианците с "томахоук", защо са обстревлвали виетнамците.
    Прецедента е Косово, по всичките букви на международното право! Тво което пишеш е следствието.
    Но причино-следственната връзка...
    а бре скучен събеседник си..правиш със пунктуациятя си вятъра.
    Почивкай.

    Коментиран от #17

  • 16 чунга чанга

    8 5 Отговор
    Да се разположат български военни които да служат за пушечно месо - жив щит срещу ядрените бомби! Българските военни са се доказали с времето като неуязвими срещу вражеска радиация и могат да се ползват за живи щитове!
    -
    Тея нашите нямат ли възможност да поставят ултиматуми!
    Ще има учения и сътрудничество но ни дайте материална база - техника, въоръжение! де да беше бай ти Тошо жив щеше да извлече от Америка и Европа яко кинти и да дигне стандарта в БГ както през социализма!
  • 17 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "Kcaniba":

    А ти пък колко си неинтересен и скучен със своите си лозунги, нямаш си даже представа. Иначе си гоолем майстор по смяна на темата и разтягане на ластици, истински трол-професионал. Пий си редовно хапчетата и всичко ще ти е наред. Удвчи на даче !
  • 18 Бай хой

    1 8 Отговор
    Леле леле леле 500 военни от 10 страни.

    НОООО членове на нато.

    БРЯ, БРЯ, БРЯ уплашихме света. А руснаците наскачаха чак в тихия океан.

    Та се намериха и идиоти които се надяват по тоя начин да си върнем Македония, северна Добруджа и южна Тракия. Как бе тъпанари неграмотни като точно по тоя начин сме ги загубили и то от точно така ориентирани уроди.

    Разбрахме вече че родителите ви са осъдени преди време за криминални деяния и е нямало как да признаят това пред децата си. Сега за всичко вините комунизма и СССР и продължавате да ръсите жлъч.
  • 19 misli posle govori

    8 4 Отговор
    Руското правителство, което досега лъстеше нашите добродушни българи със всякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях.То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество и да уникакви нашата народност самото нам скъпоценно и унаследение.
    Руското правителство успяло да издейства ферман от Високата Порта(Турското правителство), с който се допуща да се преселват българите от своите омразни пустини( териториите ,които са опустошени по време на въстанието Видинско, Кулско Врачанско, Ломско- това въстание е по-масово от Априлското въстание).От него подкупени българи, примамват някои си българе да се преселват в Русия, като му правят много лъжовни и мечтани обещания.Най-вече във Видинската област, тези народоубийци са успели да придумат много народ и се отворила цяла канцелария, да ходят окаяни Българе и да се записват за преселение, като им давали и пари да ги заловят по-добре за тази работа.Даже ги заплашват, че ако не се преселят в Русия, турците щели да ги заселят насила в Азия..Лъжа лукава, за да измамят простаго народа да се пресели.
    ...всякога кога проклета Русия е отваряла бой с Турция, лъгала е простодушни и бедни болгаре, че уж за тях е отваряла бой, че да ги освободи..Но всякога нейна цел е да разори Отечеството и да ги преселва малко по-малко в земите си.Нейната злобна политика се познава добре и от това, че тя ни в един
  • 20 misli posle govori

    6 2 Отговор
    ...всякога кога проклета Русия е отваряла бой с Турция, лъгала е простодушни и бедни болгаре, че уж за тях е отваряла бой, че да ги освободи..Но всякога нейна цел е да разори Отечеството и да ги преселва малко по-малко в земите си.Нейната злобна политика се познава добре и от това, че тя ни в един договор не е споменала с Турция нищо с думата българе, ако и да е имала най-бобри удобности за това.Тя всякога е гледала, а собствено за завладетелните си планове е имала грижи, как по-добре да ги приложи в действие.На това тя лукавщини, безбожно е употребявала за оръдие и православната вяра и оттам най-много се възползвала от най набожните и простодушни българи, които в тях времена са гледали на нея като на един Спасител!Тя(Русия) се е най-много противопоставяла най-много на нашия въпрос за свещенството и духовенството, защото знае, тя знае, че ако българите добият независимото си свещенство, то не и навеки допусне да мами и разорява българский беден народ, както е досега струвала и днес струва.
  • 21 misli posle govori

    6 5 Отговор
    от георги /раковски е горния пост
    ////////////////////////////////////////////////

    Ето какво пише Христо Ботев вестник „Знаме” Г.І ; бр.13 от 04/04.1875г.:
    „-Жалостни слухове достигат до нас от руска Бесарабия, в онази земя, която нашия народ намери прибежище от онези страшни години на своите страдания.И там. Както и на друго място, българинът е биен, обезчестен, излъган и съсипан по закона на най-варварският деспотизъм!
    ....Сърбия ни е лъгала със своя шарлатанствиющий патриотизъм в продължение на всичкото свое съществувание и още дълго ще ни лъже със силите , с доверието и с глупостта на нашите неразбрани патриоти. „А Русия, тази мнима защитница на славянството, тя употребява още по-радикални средства, за да изтрие от лицето на земята нейните колонии(има предвид земите дадени в Бесарабия на българите-бежанци земи, които обработват).Тя(Русия), ни подложи на всичката своя немска строгост и подлост под закона на „общата повинност” и когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татари, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай и да се върнем в своето старо Отечество, изпроводи няколко черни български души, за да ни отвърнат от това намерение.
  • 22 misli posle govori

    7 4 Отговор
    Това, което не можаха да направят устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите камшици и сулици и с копитата на своите коне, направиха правителството със своите тъмници, със своя Сибир и със своите 25 по гърба.Ама, вие няма да повярвате, ако Ви кажа, че в едно село казаците вързаха всичките старци, мъже и ергени и като ги изпроводиха „куда Макар телят не гонял” не оставиха ни една жена необезчестена, ни една мома неразвалена, ни едно дете неизнасилновано.Тия (казаците) изпокрадоха имането и покъщнината на селяните, изполкаха птиците им и добитъка и всичкото това мина ненаказано от правителството.На места даже и кръв се проля!Кажете ми после- не ще ли нашият народ да заеме мястото на евреите в Европа.На нашите стремления за братство и съединение със славяните и на нашите трудове за прехраната на тираните почти никой не обръща внимание”.
  • 23 misli posle govori

    7 5 Отговор
    Подготвям си гругите материали черешката на тортата
    За някои руски командири по време на междусюзническата война,
    Сърбия и Русия как играят срещу България

    Коментиран от #24, #25, #26

  • 24 кроко

    9 7 Отговор

    До коментар #23 от "misli posle govori":

    Извинявай, не знам кой ги е писал тия работи, но няколко въпроса:
    1 как Русия е искала да „разори” отечеството ни, при положение че не го е имало, не е имало държава България?

    2 обясни или дай историческо доказателство, за договора между Русия и Високата порта за преселване на хора от определени земи. На всяка държава, вкл. и на Османската империя, са и нужни поданици за да работят, плащат данъци и т.н. Как си въобразяваш че ще позволят подобно нещо, Русия ще им плаща пари на преселена глава ли?

    3 Ако Русия е била против независимост, не мислиш ли че просто за щели да ни окупират след като спечелят войната с Османската Империя, вместо след освобождението да ни помагат да си правим държава с армия, местни власти и т.н.
  • 25 Бай хой

    8 7 Отговор

    До коментар #23 от "misli posle govori":

    Даа мисля че положението ти е наистина сериозно. Толкова много глупости побикновен неграмотник не би могъл да избълва. Противоречиш си във всеки ред а изводите и догодките ти са на болен мозък. С една дума дъра дъра бъра Русия е лоша, дъра дъра бъра руснаците не ни мислят доброто.

    Е откъде тогава се пръкна нашата държава бе айо.

    Кога България е била по силна, с повече и по добре въоражена армия, кога сме били с такова многочислено население, с такава мощна и модерна индустрия, спорт, култура, наука и т.н. както при добрите мремена на сътрудничество с Русия?

    Как хот една страна въвлечена в национална катастрофа за две три десетилетия бяхме сред развитите индсустриално държави.

    И какво остана от всичко това? Национални предатели разграбиха , раздадоха и унищожиха всичко в интерес на развития запад.

    Дали ще се роди нов Паисий че да отвори очите на Българите каквди сме били и какво заслужаваме?
  • 26 Трол

    5 6 Отговор

    До коментар #23 от "misli posle govori":

    Алооо, русенеца, здраво си обгазен откъм румънския бряг!
  • 27 1999

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Ти на масовите кланета и етнически чистки ред ли казваш? И какви 70 години ред в Европа ти се привиждат? От операциите на НАТО през 1999 г. като извадим 70 г. излиза, че от 1929 г. всичко е ОК в Европа. Внимавай с ароматизатора за вана, по-малко взимай...
  • 28 българин

    6 3 Отговор
    До "misli posle govori".
    6+
    Те русопутинофилите - вечните национални предатели, дори и когато им цитираш най-великите български държавници, поети и революционери пак те плюят и пак за проклетата си Русия вият, а начуканите минуси тук означават, че си ударил на точното място.

    Коментиран от #29

  • 29 кроко

    2 3 Отговор

    До коментар #28 от "българин":

    Ще удариш на точното място, ако например ми отговориш на зададените въпроси в пост №24. Нека обсъждаме факти, иначе празни приказки може до утре да си говорим, но от тях файда няма.

    Коментиран от #30

  • 30 българин

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "кроко":

    В 28-ми пост е описано кой, а и в някои от постовете на "misli posle govori" също. Мисля, че всеки българин знае какво са писали великите ни възрожденци и революционери! Ако мислиш Тях да ги оспорваш......
Новини по държави: