30 Януари, 2017 11:38 1 335 1

Филипините спират нарковойната, за да премахнат "корумпираните" полицаи

  • филипини-
  • корупция-
  • наркотици-
  • полиция-
  • корумпирани-
  • нарковойна-
  • дутерте

Борбата с корупцията се превърна в приоритет за Дутерте

Филипините спират нарковойната, за да премахнат "корумпираните" полицаи - 1
Снимка: shutterstock

Жестоката война срещу наркотиците, която филипинският президент Родриго Дутерте започна, след встъпването си в длъжност, сега спира. Причината за изненадващия ход се крие в отитите на полицията да прочисти редиците си от корумпирани полицаи, пише Би Би Си.

Началникът на полицията Роналд Дела Роса заяви в понеделник, че отделът за борба с наркотиците ще бъдат разпуснат. Изявлението дойде, след като южнокорейски бизнесмен беше убит вътре в полицейско управление. Той е бил отвлечен и убит от служители на отдела за борба с наркотиците.

Повече от 7000 души са били убити, откакто започна спорната битка на правителството с наркоразпространителите и наркозависимите в страната.

Броят на загиналите и непоколебимата позиция на президента Дутерте относно наркотиците, станаха причина за остри критики от страна на правозащитни групи и западни правителства. Въпреки това той продължава да се радва на висока обществена подкрепа сред народа на Филипините.

В днешното си изказване Роса заяви, че Дутерте е наредил на първо място да се почистят редиците на полицията". "Ние ще прочистим нашите редици ... едва тогава може би, ще можем да възобновим нашата война срещу наркотиците".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    11 0 Отговор
    Тия са стотина милиона. Ще изтрепе 1 милион (1% от населението) които бъркат живота на останалите 99% и до няколко години няма да се стигат по стандарт на живот. Без престъпност и корупция фирмите им ще заработят на макс, чуждестранните инвестиции ще се увеличат, туризмът ще носи луда пара, а ЕС ще продължава да реве за нарушаването на човешките права.