1 867 0

Туск се срещна с Радев в Брюксел (ВИДЕО + СНИМКИ)

Двамата се ръкуваха пред фоторепортерите, преди да започнат срещата си

Милена Трачева

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск, посрещна с усмивка българският президент Румен Радев, който пристигна днес в Брюксел за първото си работно посещение, след встъпването си в длъжност.

Двамата се ръкуваха и размениха любезности, след което позираха пред флаговете на ЕС и на България, преди да се отправят към залата, където започна планираната им среща.

В делегацията на президента са служебният вицепремиер по вътрешен ред и сигурност и служебен министър на отбраната Стефан Янев, служебният вицепремиер по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018 Деница Златева и служебният министър на външните работи Ради Найденов.

Президентът и придружаващата го делегация пътуваха с военнотранспортен самолет "Спартан", вместо с правителствения „Еъбръс”.

Днес и утре Радев ще проведе редица срещи с представители на ЕС и НАТО, включително с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни и с генералния секретар на алианса — Йенс Столтенберг.Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай