30 Януари, 2017 17:35 3 078 17

Източна Украйна отново "пламна"

  • украйна-
  • сражения-
  • загинали-
  • сепаратисти-
  • армия

Съобщава се за най-малко 10 загинали

Източна Украйна отново "пламна" - 1

Повече от 10 души са били убити в Източна Украйна по време на най-тежките сражения, които обхванаха страната от седмици насам, съобщи Би Би Си, позовавайки се на информация на украинското правителство.

Седем украински войници са загинали в сблъсъци между армията и про-руски бунтовниците.Сепаратистите предприеха атака срещу правителствени позиции в, намиращия се на първа линия на боевете, град Авдеевка, в неделя, съобщиха представители от украинската армия.

Сраженията избухнаха въпреки подновените опити за прекратяване на огъня, които започнаха миналия месец.

При сраженията са загинали и трима бунтовници, сред които един от командирите на съпротивата, известен с прозвището Грек.

Според непотвърдена информация са загинали и двама цивилни.

Сблъсъците между украинската армия и сепаратистите съвпаднаха с призивите на американския президент Доналд Тръмп за подобряване на отношения с Москва, които разтревожиха Киев, тъй като конфликтът в източната част на страната остава нерешен.

Повече от 9 700 души са загинали от началото на конфликта през 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    13 37 Отговор
    Активират се сепаратиските главорези, защото усещат, че им идва края.

    Коментиран от #3

  • 2 раптор

    28 11 Отговор
    Поредната украинска провокация се обърна в месомелачка за хохли. 20 украински трупа. 40 украински инвалида. Очаквам поляците да си вземат своето от тази неблагодарна, дива, нагла нация
  • 3 кроко

    29 4 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Така е! Щом едно бедно и скъсано българче, което си изкарва прехраната с тролене по форумитея каже че нещо ще стане, значи е ЗАКОН! Също като с фалирането на Русия "до няколко месеца", нали?
  • 4 Аскер

    24 6 Отговор
    А каква стана тя смени се стопанина и им отряза мераците дори им казал да се оправят с Москва. Дъ Доналд сигурно е казал на оная подлога украинския президент който дойде на власт с преврат, че той не им е обещавал нищо и да не чака нищо.
  • 5 Kcaniba

    23 7 Отговор
    Украина е пред разпад.
  • 6 фен на Украйна

    8 29 Отговор
    Как ликуват само русофилистиците! Как ликуват, че са убити 7 души, които защитават страната си от терористите, които Путин задейства след като разбра, че вече няма да има на разположение ''държанката'' Украйна!

    Коментиран от #8

  • 7 Ачо

    8 17 Отговор
    Украйна неще сибирска демокрация, а ний зорлем си търсиме белята.
    За това приканвам украйна да построи стена срещу сибир и да спе всякакви контакти,щото влезнели ушо ,веднъж или остава за внаги ,или след 50, 100 години си отива. До скоро аз останах с убеждението че украйна нападнала русия , а било обратното. Показаха по телевизяъа ,как беше отровен по предишният президен ,мисля че беше ЮШЧЕНКО . Масово се дезинфорат хората , и се убедих че сме олигофрени вече. Веднага се сетих за Борис Немцов. Някой помнили кой беше,и защо го няма вече?

    Коментиран от #9, #12

  • 8 Бай хой

    16 6 Отговор

    До коментар #6 от "фен на Украйна":

    Май тези защитници на усрайна са нападнали опълченците в собствените им домове и не само тях а и семействата им.

    Типична краварска атака целяща чрез терористичен акт да се убие един от водачите на опълченците. Е кой нарушава Минските договорености? Кой е терориста?

    Коментиран от #10

  • 9 Бай хой

    13 7 Отговор

    До коментар #7 от "Ачо":

    Немцов съдейства на Путин за постигане на минското споразумение и за прекратяване на огъня в източна усрайна. И точно тогава го очистиха най вероятно усраинските десни радикали като до колкото си спомням беше замесена и сестрата на един от лидерите на десния сектор и се измъкна урсул урсул.
  • 10 фен на Украйна

    4 9 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    Как тия ''защитници на дома си'' не хванаха пушките когато им направиха европейско първенство по футбол, част от което се проведе и в Донецк? Защо тогава нямаше ''Киевска хунта''?

    Коментиран от #13

  • 11 Закарпатия

    8 14 Отговор
    Асталависта-Сепаратиста! Слава Украина - Героям Слава!
  • 12 кроко

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ачо":

    Ачка, казваш нещо за олигофрени........ а как "украйна да построи стена срещу сибир ", като не граничи с тази природна местност?
  • 13 Бай хой

    17 3 Отговор

    До коментар #10 от "фен на Украйна":

    Ти от луната ли падаш? Не знаеш ли кога бе кървавият преврат от майдана? Нали след това властта се узурпира от хунтата и наложиха нацистки закони срещу които се вдигнаха и в Севастопол и в К рим и в още десетина области на усрайна. Тогава Путин ги помоли да не се бунтуват но в Луганск и Донецк не го послушаха. Това са историческите факти.
    Още няколко области ще се обърнат на изток а няколко на северозапад. Усрайна тепърва ще възприема демократични принципи. По трудния начин ще разберат че с терор и насилие нищо не се постига.

    Коментиран от #14

  • 14 кроко

    9 2 Отговор

    До коментар #13 от "Бай хой":

    Шшшшт, смили се над тролчето, не го издавай че няма да му зачетат поста и ще изпусне 2 цента!
  • 15 ИСТИНАТА

    18 3 Отговор
    Украинската хунта знае какво идва,но украинците не са съвсем наясно. Наскоро разговарях с познат от Киев по телефона. Човека е наясно ,защото има "малко повече" информация. Според него всичкото което става е върха на това, което вероятно ще става. "Апетитите"на Русия били нищо спрямо това,което тихо-мълком се готви да направи Полша. Естествено повече не искаше да коментира,но мисля, че и това е достатъчно за размисъл.
  • 16 Ачо

    1 6 Отговор
    Ам че , да не си украинец днешно време , а те са горе долу около 48 милиона май ? Да се пишат за американци и край на проблемите.

    Коментиран от #17

  • 17 Сноудън

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ачо":

    Ние се пишем от 90-та година и не можем да изплуваме от "Л..ната"!

Новини по държави: