Last news in Fakti

31 Януари, 2017 12:22 2 383 16

Радев: САЩ и НАТО трябва да водят борба с "Ислямска държава" съвместно с Русия

  • румен радев-
  • нато-
  • йенс столтенберг

Президентът обясни, че за България НАТО е много важна организация

Радев: САЩ и НАТО трябва да водят борба с "Ислямска държава" съвместно с Русия - 1
Снимки: НАТО

„За нас в България НАТО остава изключително важна организация за защита на сигурността на държавите членки и за гарантиране на стабилност извън границите на алианса,“ заяви президентът na България Румен Радев на съвместна пресконференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

„Както и президентът Доналд Тръмп сподели основните заплахи са международният тероризъм и борбата с „Ислямска държава”. Няма как да не се обединят усилията на НАТО и Русия. Ще правим занапред всичко необходимо, за да гарантираме общия принос за колективната отбрана и сигурност. За последните три години НАТО претърпя сериозна адаптация, България е част от нея и този процес ще продължава, защото така изисква международната обстановка в момента“, заяви Радев.

Радев: САЩ и НАТО трябва да водят борба с "Ислямска държава" съвместно с Русия

„От почти 13 години България е ценен съюзник, който има важен принос в нашата колективна отбрана.НАТО не иска и не търси конфронтация с Русия. Ние не искаме нова Студена война. Важно е нашите партньори да са готови да се защитят един друг. Ние трябва да увеличим разходите за отбрана и аз приветствам България, че вече започна да го прави. Смятам, че това показва ангажираността на България към НАТО.

Вие имате ключова роля за евроаталантическата интеграция на Западните Балкани. Благодарим на България, че помогна за присъствието на НАТО в Афганистан. Запознах се с български военни там. Трябва да ви кажа, че те са големи професионалисти“, заяви Столтенберг.

Радев: САЩ и НАТО трябва да водят борба с "Ислямска държава" съвместно с Русия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 актьорско майсторство

    19 5 Отговор
    Общо взето протоколни сладки приказки, целящи да успокоят "евроатлантиците", че България няма да се втурне презглава в руските обятия. А със сигурност ще има сближаване с руснаците, но то не трябва да бъде така бързо и очевидно, а постепенно и равномерно. В срещите с началниците от ЕС, НАТО и Русия трябва да се прилага актьорско майсторство, да се лавира, а не просто да се козирува и изпълнява безпрекословно, както правеха досега Плювню и Тиквата. Има национален интерес и той трябва да се отстоява, и тъй като сме малка, бедна и слаба държава не можем да го правим остро и от позицията на силата, трябват повече усмивки и добре обмислени думи хем да не се "цепим от колектива", хем да става и нашата работа, ама за тая работа трябват добри и интелигентни актьори, а не пожарникари и физкултурници с мутренски манталитет.
  • 2 ЪРП

    18 2 Отговор
    НАЙ-ВАЖНИТЕ ДУМИ НА РАДЕВ, КОИТО НЕ ПРОЧЕТОХ ТУК:

    „Увеличаването на отбранителната и въздържащата мощ на НАТО трябва да е ръка за ръка със задълбочаването на политическия диалог с Русия, с цел да избегнем конфронтации и недоразумения и за да понижим риска“, каза Радев,

    "Основните заплахи днес са международният тероризъм, борбата с Ислямска държава. Тези заплахи няма как да бъдат преодолени, ако не се обединят усилията на НАТО и Русия и в Близкия Изток и в борбата с глобалния тероризъм", обясни Радев в отговор на въпрос дали е време вече санкциите срещу Русия да отпаднат, , цитиран от offnews.bg.

    Въпреки че въпросът не беше зададен на него, генералният секретар на НАТО заяви, че подкрепя санкциите, които са част от "отговора на много държави". "Аз подкрепям и приветствам санкциите и ще продължим да изпълняваме нашите решения", обясни Столтенберг.

    от статия в http://epicenter.bg/

    СЛЕД ТОВА ,КОЕТО ПРОЧЕТОХ , МОГА ДА ЗАЯВЯ ,ЧЕ СЪМ ГОРД ,ЧЕ ИМАМЕ ТАКЪВ ДОБЛЕСТЕН И ДОСТОЕН ПРЕЗИДЕНТ / ГЕН. РУМЕН РАДЕВ/, КОЙТО МОЖЕ СМЕЛО ДА ЗАЯВИ ЕДНА ДОСТОЙНА И МИРОТВОРНА ПОЗИЦИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ПОЗДРАВЛЕНИЯ ГЕНЕРАЛЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 3 Винету

    10 12 Отговор
    Гну-сни натовци! Вън българия от НАТО, нищо общо нямаме със северна атлантика, още повече с тези кожедери и кръвопийци.
  • 4 Джърк и жалък палячо

    9 13 Отговор
    Папагал а говореше за самостоятелна политика и за своя стратегия а на за стратегия наложена ни отвънка. Румбата е кифла с мармалад. Той ще е толкоз президент колкото бе и командващ авиацията/щото такава няма, нещо подобно на министър на гръмотевици и светкавици- безсмислица/. От един охлюв налетяхте на друг. А нека ни е честита новата придобивка!
  • 5 Диди

    4 16 Отговор
    А ти какво очакваш?Да им каже,че трябва да премахнат санкциите ли? Докато няма мир в Украйна,санкциите трябва да останат,ако Путин продължава със дестабилизирането на Украйна,санкциите трябва да се удължат и най вече да обсегнат политиците в Кремъл,като им се замразят париците глобално.Санкциите са от две години,резерва на Русия май почва да свършва,но санкциите да останат още 3,4 години и тогава пак ще говорим.
  • 6 Хиенатааааа

    5 11 Отговор
    ЛЕЛЕЕ, НИЕ СМЕ РАШЪН ГУБЕРНИЯ . РАДЕВ НЕЗНАЕЛИ ТОВА ? НИЕ СМЕ ТРОЯНСКИ КОН , ПАРДОН МАГАРЕ , ДЕЙСТВАМЕ СПОРЕД МОРКОВА ТОЯГАТА ИЛИ РУБЛАТА ИДОЛАРА.
  • 7 Толкоз ли си зле изглеждаш?

    6 5 Отговор
    Диди, ти мъж нямаш ли, легло нямаш ли та все по форумите шеташ та за романс време нямаш. Гатанка имам за теб такава: лает и кусает потаму что никто ейо не раздевает. Кой е това ? А Диде? Можеш ли отгатна? А?
  • 8 Диди

    3 7 Отговор
    А ти защо ме занимаваш с простотиите ти?Жена нямаш ли ,че на нея да досаждаш,или в къщи нямаш думата защото си ,,малък с мисленено,,?Под колко статии си написал този израз,незнаеш май...явно имаш хронично главоболие.
  • 9 Защо цяло НАТО срещу ИД но с РУСИЯ?

    7 7 Отговор
    Толкоз ли сме слаби между краката или са ни лабави гайките? Защо Русия като кихна в Сирия и цяло НАТО затихна? НАТО една магарищарска държава да овладее а камо ли нещо по-сериозно. НАТО търси съюзник в лицето на Черна гора, Македония и България че белким ни набутат между шамарите. Затуй в Америка се носи слух: "да имаш акъла на българина ама дето му иде от после" или "хубава работа ама българска".
  • 10 Прости но тук мъже си мерим гордостта.

    4 1 Отговор
    Жената у дома уюта да определя и на мъжа регулярно маслото да сменя!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ЪРП

    7 5 Отговор
    НЯКОЙ ПРЕДСТАВЯ ЛИ СИ ,АКО ПЛЮНКАТА БЕШЕ ДНЕС НА СРЕЩА СЪС СТОЛТЕНБЕРГ????..........КАКЪВ СМЕЕЕХ, СМЕЕХ, ЩЕШЕ ДА ПАДНЕ ТУК... :-))
  • 14 Гост

    1 1 Отговор
    http://www.nato.int/cps/en/natohq/opinions_140456.htm
  • 15 СЛАВА РОССИИ

    1 1 Отговор
    От НАТО никъв Х не става! Една магарищарска държава не могат да оправят а срещу РУСИЯ Македония Черна Гора и Българията стягат. Кухата манерка не е по-различен от Пинокио. Г.золизче - първа степен! Гутен морген геносе Радев унд Гройсе вурст ин България цурюк! А да ни е сладко вурстчето европейско! Диде ти вурстче получи ли у Германия тъдява или пак мома КАТ мома ставаш и КАТ мома ляга? Дидке много аз обичкам с теб в словестни схватки да се боричкам. Запей ми скъпа с глас чудесен а аз на теб ще върна цяла песен. Я! Я! Фройламд!
  • 16 Свободен

    0 1 Отговор
    Алооу Фатмака Мунчо ,там си като президент на Република България -не като руски посланник.
    Повече пъти спомена Русия от колкото България
Новини по държави: