Last news in Fakti

31 Януари, 2017 13:37 2 604 1

Без втори ръчен багаж в самолета?

  • ryanair-
  • багаж-
  • правила
Без втори ръчен багаж в самолета? - 1
Снимка: Shutterstock

Нискотарифна авиокомпания Ryanair, заяви, че ще преразгледа превозването на втори ръчен багаж в салона. По думите на ирландския превозвач хората се опитват „да вземат половината от вещите си у дома” в качеството си на ръчен багаж.

През октомври 2013 г. Ryanair разреши на своите клиенти безплатно да пренасят и втора чанта като ръчен багаж. Целта беше подобряване имиджа на компанията. Новата фирмена политика, обаче не проработи, тъй като багажът на пътниците винаги надвишава допустимите размери на ръчния, което предизвиква закъснение на полетите. „Опитваме се да се справи с този проблем още при изхода за самолета, тъй като много от пътниците се опитват да преминат с половината от нещата, които въобще притежават, вместо с една чанта с нормални размери и с още една по-малка. Ако тази практика не бъде преустановена, ние ще променим политиката си”, казва в интервю за The Irish Independent Майкъл О'Лиъри, генерален директор на компанията.

Към момента авиокомпанията дава право на пътниците да вземат в салона на самолета една чанта с тегло до 10 килограма и още една по-малка, като например дамска или за лаптоп чанта или пакет с покупки от duty free зоната. В случай, че надвишат теглото пътниците или не биват допускани на борда на самолета, или трябва да заплатят свръхбагаж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не биват допускани

    0 0 Отговор
    Е, как ще те спрат да пазаруваш от безмитния, след като си минал паспортна проверка и митница??
    Безмитния е наедно с чакалнята преди да влезеш в автобуса или ръкава към самолета - каквото и да купиш си е техен проблем да му намерят място щом е ръчен багаж.