31 Януари, 2017 15:33 1 667 18

Следващата цел - мощен щурм на Ракка

  • ракка-
  • ислямска държава-
  • мосул-
  • сирия-
  • атака-
  • щурм

Стратегията е да се откъсне града от контролираните от джихадистки организации райони на Сирия

Следващата фаза от подкрепяната от САЩ кампания срещу "Ислямска държава" в Сирия има за цел напълно да обкръжи столицата на групировката в страната - Ракка. Стратегията е да се откъсне града от контролираните от джихадистки организации райони в провинция Дейр аз Зур на юг. Новината съобщи източник от кюрдските военни сили, цитиран от ДПА.

Офанзивата на съюза Сирийски демократични сили, който включва кюрдската милиция Сили за защита на народа, започна през ноември с цел постепенно обкръжаване на Ракка. Отцепването на града от други бастиони на "Ислямска държава" в провинция Дейр аз Зур на югоизток ще бъде тежък удар срещу групировката в Сирия. Кампанията е подкрепяна от оглавяваната от САЩ коалиция срещу "Ислямска държава".

"Предстоящата фаза от кампанията цели да изолира напълно Ракка", каза източник от кюрдските военни, който пожела да остане анонимен. Той отбеляза, че "за да се случи това, трябва да се стигне до пътя между Ракка и Дейр аз Зур". По думите му мисията ще е трудна.

Същевременно говорителят на съюза Сирийски демократични сили Талал Сило съобщи, че тече подготовка на "нови действия" срещу "Ислямска държава", които ще започнат "след няколко дни". Той обаче не разкри повече подробности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а ся

    5 6 Отговор
    Пуснете с парашут гост/ссс/сороосоид/то ..... точно в центъра на Ракка . 2 коментара относно военна техника , водене на бой и сами ще си тръгнат .
  • 2 тони

    4 3 Отговор
    като в Мосул ли?
  • 3 инот

    4 3 Отговор
    Не . Като в Хирошима :)
  • 4 кроко

    9 6 Отговор
    Що за заглавие? Какво значи "следваща цел"? До сега какава цел имаха американците, че да са я постигнали и да си поставят следваща?

    Ако целта им е била нанасянето на разрушения за едва ли някой знае колко милиарда и смъртта и изселването на незнайно колко милиона - съглаен съм, може да се каже че са я постигнали.
  • 5 стоян георгиев

    6 8 Отговор
    всичко идва на мястото си,двете столици на ислямска държава са под натиска на американската коалиция.
  • 6 Бай хой

    6 5 Отговор
    Десии, ми тя най голямата и първа столица на идил - Алепо отдавна падна.

    Сега крава бойс от ког9 ще освобождава Мосуль и Ракка? Да не би от собствените си инструктори и от създаената от администрацията на обанана джахидиска групировка идил?

    Коментиран от #7

  • 7 стоян георгиев

    4 9 Отговор

    До коментар #6 от "Бай хой":

    вижда се колко си в час.идил в алепо никога е нямало :))))))!тва е поредната ти лъжа.може да ме обориш като ми покажеш кои квартали са били окупирани от идил в алепо.сега ще почнеш за друго ,там за хамериканците обама и т.н.

    Коментиран от #8, #9, #10

  • 8 кроко

    8 4 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Може ли аз да ти ги покажа кварталите? Иди купи билети за следващия полет, пък аз ще ти ги покажа!

    Коментиран от #12

  • 9 Трол

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Имало е, и виж кой е източника. После да не цирикаш, като насилен охлюФ!
    Джихадистите от Ислямската държава в Ирак и Леванта бяха прокудени от Алепо, след като обявиха повсеместна война на своите бивши ислямистки съюзници в Сирия, обобщава Франс прес. Организацията се зароди в Ирак, преди да се появи в Сирия. В Сирия обаче тя губи терен, по-специално в северния град Алепо, където почти няма нейни бойци, след като ИДИЛ беше изгонена от щаб квартирата й, посочва сирийския Център за наблюдение на правата на човека.

    Коментиран от #11

  • 10 Козяк 16

    7 5 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Забрави да си довършиш поста!
    "...да живее Сорос, долу Тръмп, Путин в мавзолея!"
    И другия месец без заплата!
  • 11 стоян георгиев

    4 6 Отговор

    До коментар #9 от "Трол":

    точно така тролче,когато се разделиха ислямска държава и останалите те бяха изгонени от алепо щото там бяха никои.демек алепо не е била столица на ислямска държава,както твърди половия .благодаря ,че ме подкрепи.явно след като те образовах за алепо си се поучил.помоли половия да прочете поста ти!

    Коментиран от #13

  • 12 стоян георгиев

    4 6 Отговор

    До коментар #8 от "кроко":

    ти може да ми обясниш къде в австрия е евтин бензина.

    Коментиран от #14

  • 13 Трол

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Публикувано във факти.бг: .идил в алепо никога е нямало
    Това е част от твоя пост, виждаш ли накрая думичката НИКОГА, смисъла и знаеш ли го? НИКОГА означава, че ги е нямало преди месец,година и преди новата ера. Аз просто те опровергах, а ти как разбираш нещата..., и психолог трудно би обяснил заболяването.

    Коментиран от #15

  • 14 кроко

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Няма проблеми, напълни резервоара в Лукойл и мини да ме вземеш на път за Австрия! Ааа, и вземи по едно кафе, в Лукойл е много хубаво!

    Коментиран от #16

  • 15 стоян георгиев

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Трол":

    никога не ги е имало като реална власт.възможно е да са имали офис преди да се скарат с умерените и ал каида.никога не са владяли алепо ако трябва да бъда по точен,предвид тва дето твърдеше половия!та каза ли му да прочете кво си писал ?да види ква столица е бил алепо на ислямска държава.
  • 16 стоян георгиев

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "кроко":

    в колата си няма как да те кача точно теб,но може да споделиш тук къде там продават евтин бензин.

    Коментиран от #17

  • 17 кроко

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Бензина по принцип се продава по бензиностанците, така че най-голям успех ще имаш там ;)
  • 18 гост

    0 0 Отговор
    тук има ли нормални, или сте само комплексари наети за чужди интереси??????????????
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания