1 673 0

Йеменски бунтовници нападнаха боен кораб на Саудитска Арабия (ВИДЕО)

Водената от Саудитска Арабия военната коалиция се сражава с хусите вече две години

Йеменски бунтовници нападнаха боен кораб на Саудитска Арабия (ВИДЕО)
Милена Трачева

Боен кораб на Саудитска Арабия е бил нападнат от бунтовници край западния бряг на Йемен (на Червено море). При нападението, извършено с три лодки, са загинали двама военни, а други трима са били ранени, съобщи Би Би Си.

В изявление на водената от Саудитска Арабия военната коалиция, която се сражава срещу бунтовниците от йеменското опозиционно движение хуси, се казва, че при „самоубийствената атака“ една от лодките се е разбила в корпуса на фрегатата. При сблъсъка лодката експлодирала, причинявайки пожар.

По-късно местна информационна агенция, контролирана от бунтовниците, съобщи, че военният кораб е бил ударен и от управляема ракета.

През октомври, хусите бяха обвинени, че са изстреляли ракети срещу военен кораб на САЩ, както и срещу цивилен товарен кораб, нает от военните на Обединените арабски емирства.

Подкрепяната от САЩ военна коалиция в Йемен се бори срещу хусите от март 2015 г., когато те принудиха новия президент на страната Абдрабух Мансур Хади, да избяга от столицата Сана и да управлява в изгнание.

Йемен


Напиши коментар:


Публикувай