1 446 3

Сан Франциско съди Доналд Тръмп

Над 200 американски града понастоящем са се самоопределили като градове – убежища

Сан Франциско съди Доналд Тръмп
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Американският град Сан Франциско стана първият град, който заведе дело срещу новия американски президент Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс.

Причина за това стана подписания от президента указ за по-строго прилагане на законите срещи имиграцията и по-конкретно, решението за съкращаване на федералното финансиране за т.нар. "градове - убежища" и щати, приели статут на политики убежища за имигрантите без документи.

Сан Франциско бе сред градовете, в които местните власти, отказаха да сътрудничат на имиграционните и федерални служби по въпроса за незаконните имигранти.

Делото се разглежда като първото съдебно предизвикателство, което се изправя пред закона за имиграцията на Тръмп.

САЩ

Още по темата

 • Русия, Китай и Тръмп са заплахи за ЕС

  Русия, Китай и Тръмп са заплахи за ЕС

  Председателя на Европейския съвет Доналд Туск обяви, че Русия, Китай и новата администрация в САЩ са сред водещите заплахи за Блока, съобщи Voice of ...
  1.02.2017
  1 123
  16

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • градове - убежища
  Отговор
  1 23:19  31.01.17
  Ъ! Тва па кво общо има? Тръмп си подписва указите и всеки щат си прави сметката според тях. Какво им е виновен Тръмп, че орязва финансирането?! Щом имат желание да имат повече имигранти - да си вземат парите за от туризма или корпорациите,! Нека напарвят и благотворителни фондации и каси. Аз кого да съдя, че не ми стигат парите за цигари?

  Коментиран от #2

 • onq s konq
  Отговор
  2 00:29  01.02.17

  До коментар #1 от "градове - убежища":

  Предполагам че в статията има нещо неспоменато...в бързината и то е,че през определени периоди тия градове тип "убежища" периодично информират Вашингтон за нарастване на населението си с определен брой емигранти,които по закон придобиват право на социални помощи и други държавни блага.От тук следва иск за ДОПЪЛНИТЕЛНО ФИНАНСИРАНЕ ОТ БЮДЖЕТА,което и всъщност изнервя Тръмп.А логиката му е проста-няма емигранти,няма плащане.
 • Шляхтиц
  Отговор
  3 08:38  01.02.17
  Няма емигранти, няма нужда от допълнително Федерално финансиране, но най-вече няма ПРОБЛЕМИ.

Напиши коментар:


Публикувай