Last news in Fakti

1 Февруари, 2017 12:23 1 213 4

ЕС да спре плащанията си към Гърция при блокада при Кулата

  • гърция-
  • андрей ковачев-
  • блокада-
  • кулата-
  • европейски съюз

Това призова евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков в писмо до еврокомисаря по регионално развитие Корина Крецу

Плащанията от европейските структурни фондове към Гърция да бъдат временно спрени при следваща незаконна блокада при българския ГКПП "Кулата". Затова призова евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков в писмо до еврокомисаря по регионално развитие Корина Крецу, съобщи пресцентърът на ПП ГЕРБ.

"Превозвачи от България и Европейския съюз (ЕС) напълно незаслужено биват наказани да стоят в камионите си при минусови температури, а икономиката в региона търпи загуби", изтъква Новаков в писмото.

Според него "поредната блокада на българската граница с Гърция бе в тотален разрез с принципите на свободно движение на стоки, услуги и хора и прави трансграничните програми на ЕС напълно безсмислени".

В позицията си евродепутатът подчертава, че реакциите на Европейския съюз при предишни кризи на границата, причинени от гръцки протестиращи, не са дали резултат, което оставя като единствено решение замразяването на плащанията от ЕС към страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 0 Отговор
    Аз това за спиране на земеделските еврофондове на гърците го казах още преди 15 дена,като само се канеха да блокират границата,но допълних че е редно да се предостави част от тях на България като компенсация за изтърпените загуби.Естествено едно е аз да го кажа,друго е евродепутат да го каже,а трето и четвърто е някой от евроначалниците да го чуе и вземе отношение!
  • 2 пухчо

    2 0 Отговор
    Тоя глупак не може ли предложи нещо което да е от полза на България.

    Коментиран от #4

  • 3 Гост

    1 0 Отговор
    Тоя мазник акъл се опитва да раздава.А кво да правят ,да седат и да си траят като нас ли.Понеже сме послушковци къде е нащо земеделие и животновътство.Ядеме домати по твърди от ябълки и какви ли не гадости . Сирене и салам от 2 лв,от какво го произведоха .После била болна нацията,от какволи.Жал ми е за гражданите заради храната която консумират.На село поне от време на време се яде истинска храна.
  • 4 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "пухчо":

    тва което е предложил е полезно за българия.