1 984 0

Психично болен полицай вдигна на крак полицията в Истанбул (ВИДЕО)

Ситуацията вече е овладяна

Психично болен полицай вдигна на крак полицията в Истанбул (ВИДЕО)
Снимки АП/БТА
Милена Трачева

Въоръжен мъж се барикадира в психиатричната клиника "Джерахпаша" към факултета по медицина на Истанбулския университет и заплаши да се самоубие, съобщават турските медии.

Mъжът вече е предал оръжието си. Той е бил откаран в психиатрична клиника. Няма данни нападателят да е пострадал.

Въоръженият мъж Хакан А. бил под лекарско наблюдение през последните 2 години. Заради психологически проблеми му било забранено да носи оръжие.

Вестник "Хюриет" написа, че мъжът е полицейски служител, който е бил настанен в болницата за лечение преди две години, а оръжието му е било отнето.

Полицията е отцепила района, а екип от преговарящи се опитва да убеди мъжа да не се самоубива и да излезе навън.

Зека Кутлубай, главен лекар на болницата, заяви пред медиите, че мъжът е сам в стаята, където се е барикадирал, но е въоръжен и това е опасно.

„Оръжието не е негово, но за съжаление той е въоръжен“, заяви говорителят на клиниката.

Първоначално медиите съобщиха, че нападателят е взел за заложници лекари и други служители на болницата и е отправил заплахи, че ще ги убие, а после ще отнеме и собствения си живот. Говорителят на болницата обаче, заяви пред агенция "Доган", че сградата е била опразнена и всички служители са били евакуирани и изведени на безопасно място.

Очаквайте подробности!

Турция


Още по темата

 • Антитерористична операция в Истанбул

  Антитерористична операция в Истанбул

  Турската полиция издирва трима заподозрени, които са избягали от проверка на летище "Ататюрк" в Истанбул. Охраняващите летището полицаи се ...
  4.02.2017
  600
  2

Напиши коментар:


Публикувай