767 3

Шулц: Тръмп се държи неамерикански

Той е против премахването на санкциите срещу Русия

Росен Стойчев

Мартин Шулц определи политиката на президента на САЩ Доанлд Тръмп като „неамериканска“, съобщи „Индипендънт“.

Според бившия председател на Европейския парламент, Европа трябва да заеме позиция, с която да защити европейските ценности.

„Това, което Тръмп прави е неамериканско. Ако аз бъда канцлер и Тръмп продължава с тези опасни действия, аз ще му кажа, че това не е политиката на Европа и Германия“, заяви Шулц, чиято кандидатура за канцлер беше издигната от германската Социалдемократическа партия.

Шулц се обяви и срещу евентуално сваляне на санкциите срещу Русия.

„Докато Минското споразумение не бъде напълно изпълнено, тези санкции няма как да бъдат вдигнати. Ние трябва да кажем много ясно на руския президент Владимир Путин, че международните закони трябва да бъдат спазвани и защитавани“, заяви Шулц.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гуд бай ЕССР
  Отговор
  1 16:42  01.02.17
  Траурен марш- 2017! Пошли на Х всех! Розовият сън завършва. Ще живеем във колибка и ще хапваме прясна рибка. Защо българето не чува петела? Защото Елита е пародия на национален лидер! Нашият автобус се движи без водач на автобуса! Живеем на заеми, без отговорност как ще живеем утре! Да живее България в мир и дружба с Русия! И да се захващаме да устройваме народна Република България!
 • кроко
  Отговор
  2 17:51  01.02.17
  Айде, и тоя хахо много загрижен за САЩ! Аланкоу, ти на САЩ ли си президент? Я си гледай първо ЕС.
 • БОКО
  Отговор
  3 20:36  03.02.17
  А ти се държиш анти-Европейски!

Напиши коментар:


Публикувай