Last news in Fakti

1 Февруари, 2017 21:40 4 392 11

ЕС предупреди Румъния

  • жан - клод юнкер-
  • ес-
  • румъния

Притеснения за борбата с корупцията в страната

Европейската комисия отправи предупреждение към Румъния да не се отмята от борбата с корупцията, съобщи Евронюз.

Това стана след скандалите около решението на правителството да опрости присъдите за някои престъпления.

„Борбата с корупцията трябва да се засилва, а не да се забавя. Следим последните събития в Румъния с притеснение“, се казва в изявление на председателя на Европейската комисия Жан–Клод Юнкер.

Вече има информации, че румънската опозиция ще поиска вот на недоверие към правителството. Румънският президент Клаус Йоханис вече призова правителството да отмени предложените промени. През последните седмици в страната има постоянни протести.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Fox

    5 8 Отговор
    Kadeto ima bruksselaaa ima samo problem tami maa
  • 2 Смях

    7 8 Отговор
    Той ЕС се пръска по шевовете, предупреждавал бил...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Vandim

    3 1 Отговор
    Нали Хаховей я беше изтръгнала из корен, та дойде и нас да ни учи. Съвсем безплатно по соросоидски.
  • 5 червена шапчица

    15 3 Отговор
    И сега,какво стана ? Дали пък не е вярно,че сме- ЛОШ МАТЕРИАЛ ??? Румънците ще пометат върхушката си а ние-най верните последователи на Руския модел седим наведени с широко отворени бузи и чакаме ВЕЛИКИЯ ГОСПОД-БОГ да ни помогне. Срамувам се ,че все още не съм напуснала "държавата",,,,,,, Ние сме племе без достойнство!

    Коментиран от #9, #10

  • 6 Снайпериста

    4 3 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 7 Васичка Атанасова

    13 0 Отговор
    те румънците се справят много добре
    вкараха в затвора
    всички корумпирани политици
    а ние 1 нямаме
  • 8 Бай Тошо

    6 1 Отговор
    Вкараха си троянски кон Румънците и те са като нас некомпетентни в избора си за правителства и после хленчат. Бяха тръгнали добре ама се прецакаха сами с преизбирането на корумпираното си правителство което бе свалено точно заради корупция
  • 9 The real BMW

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "червена шапчица":

    Sad but true!
  • 10 Лупи

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "червена шапчица":

    Не ти е виновен червения модел, а хората дето живеят тук. В момента ни крадат точно от 3 страни поголовно, като дори от 3-тата страна има доказани апетити към територията ни, но това не става без явното и безусловно съдействие на българи! Червения модел ли източва хиляди тонове руда на изключително ценни метали за милиарди долари годишно? Червения модел ли си направи лоби за пручването на газовите залежи и щеше да си смуче газчица пак за милиарди долари годишно, ако имаше такава възможност? Червения модел ли има флаг на "Българско-турска" република и отдавна има организации работещи за оформянето на самосъзнание и радикализиране на определени прослойки от населението ни? Червения модел ли си направи в последния ден на нечервеното правителство изключително нагъл закон за концесиите? Червения модел ли иска да сме разпределителен център на африканско-афганистанската мърша дето залива Европа? Извода е, да ти го смеля по-разбираемо, че щом едно население е мърша страхлива, дето самичко се краде и затрива най-нормалното нещо е да има червени-сини-зелени модели от вънка дето изсмукват всичко най-ценно от държавата оставяйки само разруха след себе си! В Унгария нали е "червен модел" в момента, можеш ли да ни сравниш изобщо?
  • 11 Гост

    1 4 Отговор
    Да живее корупцуята и сивата икономика.
Новини по държави: