Last news in Fakti

2 Февруари, 2017 08:40 18 767 38

Тръмп се ядоса! Затвори телефона на австралийския премиер

  • доналд тръмп-
  • малкълм търнбул-
  • сащ-
  • австралия-
  • разговор-
  • телефон-
  • бежанци

По средата на разговора Тръмп е затворил телефона

Тръмп се ядоса! Затвори телефона на австралийския премиер - 1
Снимка: БТА/ AP

Телефонен разговор, който трябваше да премине в приятелска атмосфера, се превърна в истинско бедствие. Американският президент Доналд Тръмп е затворил телефона на австралийския премиер Малкълм Търнбул, съобщи „Вашингтон поуст“.

Австралия е един от най-близките съюзници на американците, но това не спря държавния глава да прекрати диалога с австралийския министър-председател.

Тръмп е влязъл в спор с Търнбул относно споразумението за бежанците. Телефонният разговор е трябвало да продължи един час, но на 25-ата минута Тръмп е затворил телефона.

След това Тръмп написа в профила си в Туитър: „Можете ли да повярвате? Администрацията на Обама се е съгласила да приеме хиляди нелегални имигранти от Австралия. Защо? Ще проуча тази тъпа сделка“.

Доналд Тръмп се е ядосал на австралийския премиер, че му е напомнил за споразумението за мигрантите. Американските президент описа дипломатическия разговор като „най-лошия до този момент“.

Според Тръмп споразумението за прием на 1250 бежанци е най-лошата сделка някога. Наскоро новият държавен глава на САЩ наложи забрана за влизане на граждани на няколко мюсюлмански страни на американска земя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    147 10 Отговор
    Колко тъпи сделки за жълти стотинки правят наши управници -безброй.Готови да заселят български земи със скакалци и кърлежи.Дори ще им плаща цялата издръжка ,както на цигани.Циганска държава сме.

    Коментиран от #3, #18

  • 2 goni

    119 5 Отговор
    Бай Тръмп хич не си поплюва!:) Отношението на Австралия към бежанците е много оригинално! Държат ги на пустинни острови понякога с години докато им разглеждат документите!:) Това пък да са нагласили сделка да ги депортират в САЩ е направо върхът!:) E,да! Ама, при Тръмп няма да мине!:) Между другото именно при правителството на Обама САЩ отказа виза на един познат защото леля му е с Щатско гражданство и е успял човек!:) Другият претекст беше че е млад и с образование, което се търси в САЩ!:) Само дето не бяха написали и че отгоре на всичкото е и бял!:)
  • 3 antimediator

    15 78 Отговор

    До коментар #1 от "шшш":

    Ако искаш да ти подаря този, и неговия приятел Путин и ще сте тримата най-голямите умници!

    Коментиран от #27

  • 4 Народа

    102 21 Отговор
    Борисов що тъпи сделки направи, и си отглеждаме сирийци, пакистанци, афганистанци, иранци +наще цигани. Та така герб ограби държавата, унищожаваше енергетиката, кой нормален иска тая паплач крадлива

    Коментиран от #7

  • 5 Тръмпотия

    22 137 Отговор
    Трябва да въведем нова мерна единица за олигофрения и простотия наречена ТРЪМПОТИЯ... тоя малоумник всеки ден доказва колко е малоумен!!!

    Коментиран от #8

  • 6 Пеньо

    25 91 Отговор
    Все повече става ясно защо Путин помогна на Тръмп да стане президент. Нерационален, лабилно-емоционален и силно непредвидим, което пък може да се върне, като бумеранг.
  • 7 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    83 6 Отговор

    До коментар #4 от "Народа":

    Къде сравняваш Борисов с Тръмп ? Както се казва нерде Ямбол - нерде Стамбол???


    Борисов можеш да го сравняваш с колосите и благодетелите на българската политика като Орешарски, Станишев , Виденов ,Луканов...!

    Мисля че при един от тия бащици България остана БЕЗ ХЛЯБ ?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 МВДПТ

    49 10 Отговор
    какво общо имат имигрантите от Австралия с имигрантите от арабските държави,които Тръмп не иска в САЩ? Пишете само пропаганда. За да може хората да намразят Тръмп и като го свалят от власт Сорос и другите илюминати да кажат победихме злото.
    ПЛАТЕНИ НОВИНИ,ПЛАТЕНИ ЖУРНАЛИСТИ, И САМО ПРОПАГАНДА.
    Това е като снимката на която змия е захапала риба,а отгоре пише-
    ЗМИЯ СПАСИ РИБА ОТ УДАВЯНЕ.
  • 10 тръмпотия

    11 48 Отговор
    Ето ви пример за "тръмпотия": Тръмп изпълни обещанието си да започне да строи ограда по границата с Мексико. До тук добре! Аз лично подкрепям строежа на ограда по нашата граница с Турция. Американската си е американска грижа. НО! Тръмп обеща и друго-тази ограда да я плати Мексико - първа "тръмпотия". Като видя, че това няма как да стане, каза че ще повиши данъка на стоките от Мексико с 20%-втора "тръмпотия". Ха познайте, кой ще ги плати тези 20%? Е нас поне не ни лъгаха, че Турция ще плати нашата ограда! Каквото можахме изкрънкахме от ЕС и толкова. Хайде сега - оборете ме! Напишете нещо различно от минуси! Ако можете!

    Коментиран от #17, #21

  • 11 тръмпотия

    7 31 Отговор
    Така си и знаех-нито един аргументиран оборващ коментар! Другарчета, нямате си идея колко сте елементарни!

    Коментиран от #14, #36

  • 12 123

    48 9 Отговор
    Ето това е истински главен държавен глава !!!!!
  • 13 НАЛИ

    56 2 Отговор
    Дали ще приемат или не емигранти си е работа на САЩ.Ние да си видим тия дето тайно ни ги връща Германия вече близо 2000 по договорките на предишното боково правителство.Медийте умело набиват в глвите на хората чужди проблеми ,за да не надигат глава за това,което става у нас. Вижте какво правят румънците пак са по напред от нас.
  • 14 lava

    35 2 Отговор

    До коментар #11 от "тръмпотия":

    Ще си ги вземе от митото, както каза. И за да те изпреваря, митото се взема на входа. То ще вдигне цените на внасяните стоки за крайния потребител, но никой не е длъжен да ги купува, като не го устройва цената и така мексиканците ще трябва или да се откажат от част от печалбата си за да поддържат ниски цени или ще спрат да внасят. Времето ще покаже кое ще е.
  • 15 Фен на Тръмп

    46 8 Отговор
    Ето това е решителен човек!Евала мъж на място.Нема тва онова.
  • 16 Апропо

    24 0 Отговор
    Г-н Т...тия , идеята е европейските компании да не произвеждат в Мексико и да внасят в САЩ. Митото ще ги принуди или да произвеждат в САЩ или да намалят продажбите си за сметка на повишаване на произведеното в САЩ. И в двата случая Мексико губи. Респективно плаща. Погледнете изявленията на японските автомобилни компании произвеждащи в Великобритания след Брекзит.
  • 17 Димитър

    21 1 Отговор

    До коментар #10 от "тръмпотия":

    "Ще я платят по един или друг начин" - Данъка върху стоките внос от Мексико си е сиреч плащане по един или друг начин.
    До сега стоките от САЩ износ към Мексико имаха данък, а стоките внос от Мексико нямаха. Така субсидираха Мексико. Пример: Автомобил произведен в Мексико и същият произведен в САЩ имат една и съща цена в САЩ.

    Коментиран от #20

  • 18 Бай Тошо

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "шшш":

    Добре казано, шерпска държава станахме
    Малцина са наясно в БГ на коя планета са
  • 19 ХАСАН

    20 1 Отговор
    Абе хора това са две конкуретни олигархии--на Тръмп и сие и на Сорос и сие !! Форд къмпани в Мексико да не би да е мексиканнски актив -- там работника работи за песо но подукцията се продава в Сащ за долари и печалбата остава в Сащ!!В Смолян на ишлеме работят за италианци -- ама шивачките взимат 400 лв- а едни сутиени са 150 евро
  • 20 тръмпотия

    5 8 Отговор

    До коментар #17 от "Димитър":

    Митко, слаб отговор! Никой не се съмнява, че при евентуален налог Мексико ще претърпи загуби. Въпросът е, как парите от този налог въведен от САЩ в САЩ, ще излязат от Мексико и ще отидат в САЩ? Ако ти се вижда сложно ще те попитам: Кой плаща цените на стоките внесени в САЩ и продадени в САЩ?

    Коментиран от #28

  • 21 Тръмп

    8 3 Отговор

    До коментар #10 от "тръмпотия":

    По твоята логика, дай да махнем навсякъде митата, щото ги плаща някой. Ми нали по-голямата част от тези мита формират бюджета на държавата бе.

    Коментиран от #24

  • 22 Различен

    31 4 Отговор
    Пишете си пишете си, не ми пречите!

    Тръм разбра една проста истина, че САЩ са загиваща държава.
    Не може да произвеждаш 20% от световната продукция, но да потребяващ 40%. И да го компенсираш с 800 бази навсякъде по света, рекет на държавите и бясно разграбване, както е с България. Не можеш да печаташ до безкрайност хартийки без покритие, за да живеят едни мързели добре и само на социални, а цвета да се гърчи и да ти издържа държавата. То е ясно, че това е американската мечта. Правиш нищо вземаш всичко, криейки се зад едни лозунги като "демокрация", "справедливост" и т.н.н.
    Та това което се опитва да направи Тръмп е да отложи мига на сгромолясване на САЩ, първите сигнали за които бе "лимонените братя" и да се опита да върне производството в САЩ, да намали парите за паразитите и да се опита да намали дълга на САЩ до поносими нива!
    Ха сега плюене на барикадата от Вас!
  • 23 Mитко

    21 3 Отговор
    Може Тръмп д а е луд, но така се отстояват национални интертеси.
    Е вярно е, че не сме такава сила като тях, но поне можем да имаме ясни позиции по основните национални каузи. А НЕ въртим и сучем и все сме на страната на губещите.
    А към вас политици, като видите, че Тръмп е луд, бягайте целувайте му ръка..от там летете към Москва и се спрете на жълтите павета/ама не в София/, а жълтите павета в Кремъл, та и там кажете, колко се обичаме с Руски чоловек и колко сме признателни на майка Русия. Така се прави политика!? ТАКА СЕ СТАВА БОГАТА ДЪРЖАВА.

    Коментиран от #25

  • 24 тръмпотия

    0 6 Отговор

    До коментар #21 от "Тръмп":

    Този ник ти отива! Ти напълно се отвя от темата. Кой въобще говори за отмяна на мита. Те са важна част от фискалната политика на всяко правителство. Ще ти формулирам въпросът така, простичко, като за теб: Как повишаването митото на дадена стока кара производителя да плаща повече на страната купувач? И още: Кой плаща митото-производителя, или купувача, или може би си го поделят? Трети опит да го разбереш с казус:Поръчваш си от ebay китайско, но сумата надхвърля необлагаемото ниво. Кой ще плати митото? Ти или китаеца? Мъка, мъкааа!

    Коментиран от #29

  • 25 а така

    5 12 Отговор

    До коментар #23 от "Mитко":

    " Може Тръмп д а е луд, но така се отстояват национални интертеси."

    Димитре, тази безмислица не може да се коментира! Разбрах те, че си атакист и затова няма да те коментирам!
  • 26 666

    5 0 Отговор
    Как ли ще завърши разговорът му с Ким Чен Ун?
  • 27 шшш

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "antimediator":

    Ти си трол. По минуси ще ви познаем.
  • 28 кроко

    9 4 Отговор

    До коментар #20 от "тръмпотия":

    "Кой плаща цените на стоките внесени в САЩ и продадени в САЩ?"

    Прочети коментари №16,17 и 19 - ще ги платят хората, които искат да купуват стоки, произведени в мексико, мексиканските фирми, които искат да внасят в САЩ - като си свалят цените ако искат да са конкурентоспособни; и чуждите фирми, използващи Мексико като по-евтина работна ръка - пак ще трябва да свалят цените/ да намалят печалбата си, ако искат вноса им да е конкурентоспособен. Отделно че ако фирми се прехвърлят обратно в САЩ, това ще означава повече пари оставащи в САЩ, повече за данъци и за стената.

    Колкото и да струва тази стена и дори и държавата да я плати изцяло, ако тя ще намали разходите които правят за да се борят с нелегални имигранти, мексикански и други нарко-банди, смучещите помощи и т.н., значи инвестиция та в нея е обоснована. А тя (стената) със сигурност в дългосрочен план ще ги намали.

    Сега вземи си намери някаква работа и свърши нещо за България, стига си мислил за САЩ, Тръмп и мексиканците!
  • 29 Дядо поп

    12 2 Отговор

    До коментар #24 от "тръмпотия":

    Вярно си голяма мъка след ,като не можеш да вденеш,че ако
    една стока се продава за 1000$,като и сложиш 20% данък
    не можеш да я продадеш за 1200$ защото няма кой да я
    купи тогава вносителя вади от джоба си тези 20% внася ги
    в бюджета и пак продава стоката за 1000$ а така Тръмп с
    тези пари строи зида.
  • 30 Скорпион

    10 1 Отговор
    Внимание по надолу има СОРОСОИДИ
  • 31 стоян георгиев

    3 10 Отговор
    толкова е жалко че чак е смешно.затворил телефона за сделка от 1250 бежанци ,които нарушавали американския интерес:)))!в щатите има постоянно над 10 милиона имигранти чакащи натурализация ,фамилията на тръмп е била също част от процеса.сега обаче много ще се разлютят путиноидите тук,те особено искат краварите,хамериканците или общо фашистите- пе.али да са добре и са силно загижени за тези 1250 бегълци дето трябва да приеме америка!

    Коментиран от #33

  • 32 ТИКВОЧА

    6 1 Отговор
    ТРЪМП МЕ КЕФИ МАКСИМАЛНО ГОЛЯМ МЪЖ И НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА НИЩО И СИ ЗАЩИТАВА СВОЕТО . А АЗ КАТО БЪЛГАРИН СЪМ ОБЪРКАН И НЕЗНАМ КОЙ И КАК ЩЕ ЗАЩИТИ БЪЛГАРЩИНАТА И ЗАТОВА КАЗВА НАС НИ УПРАВЛЯВАТ ПОДАВУЛНИ ГЪЗИЦИ КОЙТО ИСКАТ ДА СЕ ХАРЕСВАТ НА НЯКАКВИ ЕВРОПЕИСКИ ГЕЬОВЕ КОИТО НИКОИ НЕ ЗНАЕ И НЕЗНАЯТ ЗА КАКВО СЕ БОРЯТ.
  • 33 кроко

    5 2 Отговор

    До коментар #31 от "стоян георгиев":

    Ти и за нашите джихадисти така каза: сладка далавера, 300 хил. Евро за 1000 души, дето няма да седят тук. Ама се каза че вече са над 4000, а парите са за друго! Затова, голяма работа е, пича не е балама като теб, а си прави сметакат много тънко!

    Коментиран от #35

  • 34 Plovdiv

    7 3 Отговор
    Дотук Тръмп действа и се държи като нормален човек - нещо непонятно за политиците в Европа и Америка от поне 30 години насам. Дано примерът му зарази и соросоидната Европа, преди същата да е станала част от историята!
  • 35 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "кроко":

    и как така ги изхарчиха за друго?тва във вестника на пеевски ли го чете ?колко са били и колко са се оказали пак ми е чудно откъде разбра?сигурно от онзи дето ти каза за евтиния бензин в австрия?така е лесно ,да спамиш без конкретика след всеки мои пост,нали? ама като се наложи да влизаш в конкретика и веднага те хваща амнезията за твърденията дето правиш,особено като се оказва че лъжеш което е общо взето всеки път.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 христо христов

    1 0 Отговор
    ДО ПЕНЪО И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПРОТИВ ТРЪМП.......Има една книга за живота на тръмп....ами прочетете я бе ......
  • 38 681 БЪЛГАРИЯ

    3 0 Отговор
    Ха Ха Тръмп е голям само така !