Last news in Fakti

2 Февруари, 2017 10:18 2 538 1

Евродепутати прахосаха 1 млн. за 3 дни на екзотични плажове

  • евродепутати-
  • фиджи-
  • хотел-
  • командировка-
  • милион-
  • пари-
  • работна група-
  • остров

Служебна командировка - мечта

Евродепутати прахосаха 1 млн. за 3 дни на екзотични плажове - 1
Снимка: shutterstock

Евродепутати счупиха рекорда! Те са обсъждали европейски въпроси и световни дела на островите Фиджи. Най-скъпата служебна командировка през юни 2015 г. на евродепутати била именно в това райско кътче, а стойността й - един милион евро.

Това съобщи в. „Билд“, който се позовава на доклада на бюджетната комисия. Хотелът, в който е било евродепутатското заседание, е точно на плажа. Нощувката там е била на стойност до 1700 евро. Европейските избраници са прекарали три дни и са разисквали отношенията между работната група „Африка, Карибски и Тихоокеански басейн“ (АКТБ) и ЕС.

Иронично е, че крайната цел на споразумението с тази група е... изкореняването на бедността в страните от АКТБ. Фиджи е островна държава в Меланезия, Океания. Състои се от два големи (Вити Леву и Вануа Леву) и 318 малки острови.

През 2015 г. за служебни командировки на евродепутатите са похарчени общо 77 милиона евро. Най-скъпата е била тази във Фиджи. За участие в заседание там са били командировани 45 евродепутати. За всеки от тях са отишли по 10 400 евро. Освен тази скъпа командировка има и такива в Нова Зеландия и Южна Африка. За командировката в Нова Зеландия са отишли по 8 400 евро на човек, а в Южна Африка по 8 280.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    5 0 Отговор
    И чий го дирят евродепутатите в този далечен кът?! Ето затова Великобритания напуска ЕС, а сигурно ще я последват много още нормални държави, с изключение на България - тук политическата мафия има още много да краде от разните "проекти"!