1 836 1

Евродепутати прахосаха 1 млн. за 3 дни на екзотични плажове

Служебна командировка - мечта

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Денис Джамбазов

Евродепутати счупиха рекорда! Те са обсъждали европейски въпроси и световни дела на островите Фиджи. Най-скъпата служебна командировка през юни 2015 г. на евродепутати била именно в това райско кътче, а стойността й - един милион евро.

Това съобщи в. „Билд“, който се позовава на доклада на бюджетната комисия. Хотелът, в който е било евродепутатското заседание, е точно на плажа. Нощувката там е била на стойност до 1700 евро. Европейските избраници са прекарали три дни и са разисквали отношенията между работната група „Африка, Карибски и Тихоокеански басейн“ (АКТБ) и ЕС.

Иронично е, че крайната цел на споразумението с тази група е... изкореняването на бедността в страните от АКТБ. Фиджи е островна държава в Меланезия, Океания. Състои се от два големи (Вити Леву и Вануа Леву) и 318 малки острови.

През 2015 г. за служебни командировки на евродепутатите са похарчени общо 77 милиона евро. Най-скъпата е била тази във Фиджи. За участие в заседание там са били командировани 45 евродепутати. За всеки от тях са отишли по 10 400 евро. Освен тази скъпа командировка има и такива в Нова Зеландия и Южна Африка. За командировката в Нова Зеландия са отишли по 8 400 евро на човек, а в Южна Африка по 8 280.

Фиджи


Още по темата

 • Депутатски срещи с лемури и пингвини

  Депутатски срещи с лемури и пингвини

  Замбия, Мадагаскар и Антарктида са най-екзотичните дестинации, до които са пътували български депутати от бившия парламент, сочи справка на Нова тв. ...
  14.02.2017
  868
  3

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Наблюдател
  Отговор
  1 14:50  02.02.17
  И чий го дирят евродепутатите в този далечен кът?! Ето затова Великобритания напуска ЕС, а сигурно ще я последват много още нормални държави, с изключение на България - тук политическата мафия има още много да краде от разните "проекти"!

Напиши коментар:


Публикувай