2 Февруари, 2017 12:09 952 0

ЕК размаха пръст на Букурещ

  • франс тимерманс-
  • румъния-
  • ек-
  • указ

Брюксел предупреди Румъния, че може да ѝ спре парите от еврофондовете заради спорния указ

Изплащането на еврофондовете в Румъния може да бъде под въпрос заради извънредния указ на правителството за амнистия и поправки в Наказателния кодекс относно корупцията, предупреди в ЕП комисарят по върховенството на закона Франс Тимерманс:

"ЕК има пряк интерес в този случай. Защото, ако се приеме, това законодателство може също да се отрази на изплащането на еврофондовете в Румъния. Трябва много да внимавам, когато разглеждаме темата. Ще анализираме проектозаконодателствто, но днес най-важното е да отправим политическо послание към румънското правителство – не обръщайте гръб на развитието, не отивайте в грешната посока, продължавайте и дръжте същия курс, колкото и болезнено да е това!", заяви Тимерманс

Изслушването на еврокомисаря беше извънредно включено в дневния ред на мини пленарното заседание на ЕП. Евродепутатите от румънските управляващи социалисти, включително и техни колеги социалисти от други държави в групата на левицата, обвиниха зам.-председателя на ЕК, че не е чел румънските законодателни промени и че е политически пристрастен, спрямо легитимно избраното правителство в Букурещ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА