Last news in Fakti

2 Февруари, 2017 16:27 1 552 4

Румънски министър подаде оставка

  • министър-
  • оставка-
  • флорин жиану-
  • указ-
  • румъния-
  • правителство

Флорин Жиану заяви, че не приема решението на правителството да одобри спорния указ

Румънски министър подаде оставка - 1

Румънският министър на бизнеса, търговията и предприемачеството Флорин Жиану тази сутрин обяви, че подава оставка, защото не споделя решението на коалиционното правителство да приеме извънредния указ, който внася съществени променя в наказателния кодекс, пише изданието "Румъния инсайдър".

Той е първият министър, решил да напусне правителството след приемането на спорния указ, който стана причина за най-мащабните протести в страната през последните 25 години и предизвика много негативни международни реакции.

В страницата си във Фейсбук Жиану написа, че прави това за детето си."Какво ще кажа на дъщеря си един ден? Ще ѝ кажа, че баща ѝ е бил страхливец и се е съгласил с нещо, в което не вярва или ще ѝ кажа, че баща ѝ е избрал да излезе с високо вдигната глава от една история, към която не е имал отношение?!"

Той добавя, че мисли за бъдещето на страната и то трябва да бъде написано с чест и слава, а не с измами и лъжи. "Румъния не заслужава това, което се случва с нея в момента, румънците не заслужават това!"

Вчера в Румъния се проведоха огромни протести, в които участваха повече от 300 000 души.

Румънски министър подаде оставка


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    10 0 Отговор
    Политик със съвест? Айде дай боже някой ден и в България.
  • 2 Балкански

    4 0 Отговор
    Веднага си личи че неее българин , просто явно е завършил на запад ,а не в изтока. Само с честни хора ,само с чест и достоинство може да се постигнат резултати .това е истината . Ако се намерят десет души в бг , резултатите отдавна щяха да бъдат други.

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Балкански":

    Ти българин ли си и къде си завършил? Ако е на изток, е малко параграф 22 да не си стока и да го осъзнаваш. Но не е невъзможно. Ако е на запад, намирай още 9 като теб и марш към София да оправяш държавата, вместо да философстваш в интернет.

    Коментиран от #4

  • 4 БАЛКАНСКИ

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    Братле за мен е късно вече . Аз съм пенсионер ,и само два пъти в гобюдината кацам в софия . Прости ми , не казвам тези неща с омраза към родината си . Точно обратното ,искам да видя , преуспял и щастлив народ . Не бих си позволил да се гавря с отчаянието и нещастието на хората. ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ . Как беше ГОСПОД ДАВА , В КОШАРА НЕ ВКАРВА . Виждам как ви манипулират разни мошенници ,демагози фантазиори и винаги на изборите пак ги избирате като давещият се за сламка . Моят съвет е: само нови хора или партии , сменете ги тези . ИМАТ ЛОША БИОГРАФИЯ.
Новини по държави: