Last news in Fakti

2 Февруари, 2017 16:38 2 489 2

Лют скандал с американския посланик в Албания

  • албания-
  • посланик-
  • сащ

Обвинения от главния прокрурор

Албанският главен прокурор е бил въвлечен в жесток скандал с американския посланик в страната, съобщи The Greeneville Sun.

Адриатик Лала обвини посланик Доналд Лу в „недипломатични атаки“. Според него той изнудвал властите, за да започне разследване по затварянето на международна компания.

„Посланикът на САЩ в Тирана се опитва да манипулира общественото мнение и да девалвира институциите“, заявява Лала.

Самият Лу пък обвини главния прокурор, че говори срещу съдебната реформа в страната и че стои зад „непрозрачния избор на съдебния съвет“. През следващата седмица международни съдии от САЩ и ЕС трябва да проучат съдебните реформи в Албания.

„Моето съобщение е ясно. САЩ наблюдават процесите в тази държава. Това правят и държавите от ЕС. Албанците трябва да виждат какво става. Те трябва да попречат на хората с власт да крадат от тях. Това трябва да стане“, заяви Лу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    4 1 Отговор
    Тези пък (чужди посланници и сенатори) решили да си пробват мурафетите извън България!
  • 2 С Трифонов

    0 0 Отговор
    Кой е по-пич - американският посланик или албанският гл. прокурор ?
Новини по държави: