Last news in Fakti

2 Февруари, 2017 18:14 1 062 0

Суверенният орден на Малта очерта своите приоритети

  • малтийски орден-
  • матю фестинг-
  • албрехт бьозелагер-
  • папа франциск-
  • ватикан

Правителството подчерта лоялността си към Светия отец и потвърди готовност да си сътрудничи с делегата на папата

Суверенният орден на Малта очерта своите приоритети - 1
Снимка: orderofmalta.int

На специална пресконференция правителството на Суверенния орден на Малта очерта своите приоритети след оставката на Великия магистър Матю Фестинг на 28 януари.

"Заедно с временно изпълняващия лейтенант ние ще следим за реда в управлението в съответствие с нашата конституция и обединени около ефективните пътища за това", заяви Великият канцлер на ордена Албрехт Бьозелагер.

Правителството подчерта своята лоялност към Светия отец и потвърди готовността на Ордена да си сътрудничи със специалния делегат на папата. От името на правителството Бьозелагер благодари на папа Франциск за неговото съдействие, което е помогнало за края на кризата в Ордена. Той отбеляза, че във всичките си решения папата е показал уважение и зачитане на Ордена на Малта, но в същото време е признал суверенитета му.

„Тъй като сегашната криза в Близкия изток и Средиземноморието се вижда всеки ден, работата на Ордена никога не е било по-важна и необходима. Ние няма да позволим на никого да отвлича вниманието на правителството и да застраши нашата хуманитарна и социално-медицинска работа", допълни Доминик де Ларошфуко - Великият хоспиталиери.

Основен приоритет за правителството на Ордена остава засилване на дипломатическата мрежа и обхвата на действие на текущите програми. По думите на ръководството му правителството ще остане фокусирано върху сътрудничеството и координацията с мисията на ООН в Либия и Международната организация по миграция.

Орденът оценява променящата се ситуация в Сирия и е готов за повишаване на своята ангажираност за нуждаещите се хора в азиатската държава. Един от медицинските екипи на Ордена в момента се занимава с важна мисия на борда на кораба „Сан Джорджо“ - част от операция „София“ в Средиземноморието. Целта е да се обучават либийската брегова охрана и членове на либийския флот в хуманитарни операции по море.

В заключение стана ясно, че дейността на Ордена на Малта се провежда в 120 страни по целия свят. В нея са ангажирани около 100 000 души - членове, доброволци и медицински персонал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: