Last news in Fakti

2 Февруари, 2017 21:40 1 519 5

Льо Пен готова за Frexit

  • марин льо пен-
  • frexit-
  • франция

Тя потвърди намерението си да организира референдум за излизането на Франция от ЕС

Льо Пен готова за Frexit - 1
Снимка: БТА/AP

Лидерът на френските националисти Марин Льо Пен потвърди намерението си да проведе референдум за излизане на Франция от ЕС, ако спечели изборите в страната, съобщи Le Monde.

Льо Пен е готова да преговаря с Брюксел за възвръщането на суверенитета върху френските валута, законодателство и граници.

Тя планира да въведе и данък върху трудовите договори на чуждестранни граждани. Така Льо Пен иска да подсигури заетостта за френски граждани.

Според предварителните проучвания за предстоящите избори, Льо Пен ще стигне до балотаж. Тя обаче има съвсем малки шансове да го спечели. Тя би загубила и срещу двамата си потенциални основни опоненти – Франсоа Фийон и Еманюел Макрон. Изборите ще се проведат през април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рпрпр

    9 6 Отговор
    Ние също трябва да сме готови за Bgexit час по скоро!
    Това ЕС и НАТО само ни мачкат и определят!
    Можем при едно добро и подходящо управление да се самоиздържаме - че дори и да изнасяме! Туризъм - Био продукти и прочее! Само че трябва работа и по-малко лапачка ще има за онея горе дето краднат и от НАС и от ЕС и от всякъде!
  • 2 Киро

    9 7 Отговор
    Френския Волен Сидеров, а именно грозноватата дебелана от снимката, ще бъде размазана на изборите, като храчка на дувар!

    Вместо да си види истинските проблеми, това, че Франция е заприличала на африканска държава, тръгнала тя по ЕС да плюе, че е по-лесно!

    Коментиран от #3

  • 3 Сноудън

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    Че тя нали това иска, да изгони всички м....ли и джагали които се явяват европейски "ценности"!

    Защо трябва да пиремаме имгранти като нямаме пари за пенсии, защото Меркел ги е поканила ли!

    Коментиран от #4

  • 4 Киро

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Сноудън":

    Виж какво обещава Воленица, в платформата и не влиза гонене на негърчета!
  • 5 БОКО

    1 0 Отговор
    Правили ви впечатление ,че само дърти брантии се занимават брегзити и франзити,ако курнелия стане министър председател(пази боже) най вероятно ще се казва к.рзит!
Новини по държави: