Last news in Fakti

3 Февруари, 2017 08:54 2 067 14

Конфликтът в Украйна взе нови цивилни жертви

  • украйна-
  • конфликт-
  • авдеевка-
  • бойни действия-
  • оон-
  • жертви-
  • сражения

ООН призова за прекратяване на сраженията

Конфликтът в Украйна взе нови цивилни жертви - 1
Снимки АП/БТА

Сраженията и бомбардировките в Източна Украйна и тази нощ не стихнаха, вземайки поредните си жертви и от двете страни на барикадата.

Украински официални лица съобщават за две цивилни жертви, загинали в Авдеевка, след като тази нощ сепаратистите отново обстрелваха града, който попадна в центъра на подновените сражения.

Сепаратистите също съобщават за две цивилни жертви, убити в снощното нападение на правителствените сили срещу бунтовническата крепост в Донецк.

На вчерашното си заседание Съвета за сигурност на ООН отново призова двете страни в конфликта да прекратят огъня, съобщи "112 Украйна".

По време на срещата, представителят на Украйна в ООН Володимир Елченко показа снимки на убити украински военнослужещи.

"Смъртта на всеки войник оставя белег върху душата на Украйна. Този 26-годишен войник е бил убит в близост до Авдеевка. Погледнете в очите му!", заяви той.

Конфликтът в Украйна взе нови цивилни жертви

Най-малко 15 души загинаха след подновяването на военните действия в тази част на Украйна, които международните медии описват като най-тежките сражения от месеци насам. Има опасения обаче, че действителният брой на жертвите може да е много по-висок.

Жителите на град Авдеевка — около 22 000 души — останаха без ток и питейна вода след началото на сраженията в района. Украинското правителство изрази загриженост, че това може да доведе до избухването на хуманитарна криза и на 31 януари обяви извънредно положение в града.

Украйна обвинява Русия, че е започнала офанзива, докато Москва твърди, че Киев се опитва да отблъсне сепаратистите от позициите им в Донецк и Луганск.

От началото на конфликта през 2014 година близо 9 700 души са загубили живота си.

Конфликтът в Украйна взе нови цивилни жертви


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    17 8 Отговор
    Да си припомним статията от вчера:

    https://fakti.bg/world/222306-ukrainski-tankove-v-avdeevka-video

    Украйна трупа пехота, танкове и бронетранспортьори в Авдеевка ( на 6 км. от Донецк) и нагло нарушава мирното споразумение пред погледа и най-вероятно с одобрението на ОССЕ, а отново Русия е виновна.
    "Този 26-годишен войник е бил убит в близост до Авдеевка" - ми то в близост до Авдеевка е Донецк. Какво е правил там? Покажете очите и на избитите от Донецк и Луганск! Този войник колко човека е избил? Или е бил там цветя да им носи.

    Колкото и да не ми се вярваше, истина е. Украинското правителство излезе по-нагло от нашето.
  • 2 Диди

    7 15 Отговор
    Питаш,какво правел войникът там.Аааа,ти още не знаеш че това му е държавата.И ироничен си дори,това не е нахалство,а НАГЛОСТ.

    Коментиран от #9

  • 3 Kcaniba

    9 10 Отговор
    Жидовската хунта от Киев води гражданска война в Укрия!!!
    Укрия скоро няма да го бъде!!!

    Коментиран от #13

  • 4 стоян георгиев

    8 12 Отговор
    освободителите на авдеевка деистват като при освобождаването на алепо,всичко на мармалад.ако руските воиски и сепаратистите толкова бяха загрижени за местните що сриват градовете им?нали там живеят руснаци дето чакат да бъдат освободени?защо крият системите град в жилищните раиони на донецк рискуваики живота на хората там?защо обстрелват веднъж градовете и селат в украинската зона и веднъж своите такива?въпросите са към групата платени руски тролове тук!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 кроко

    10 6 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Ми, не знам, тролче, много сложни въпроси задаваш. Може би трябва да си отговориш първо защо след като САЩ са толкова загрижени за Украйна, Сирия, Ирак, Афганистан, Йемен Либия и т.н. разрушават инфраструктурата им, разклащат функционирането на държавата им, убиват цивилни и подкрепят джихадисти и фашисти, избиващи цивилни?!?

    Коментиран от #12

  • 6 група недоплатени тролове

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Ще отговорим на въпроса ти,когато заплащането ни се изравни с твоето. Празни напъни неправим!

    Коментиран от #7

  • 7 сербез путин

    5 8 Отговор

    До коментар #6 от "група недоплатени тролове":

    Е путин не шари ли ти достатъчно ?

    - Защо тогава пишеш глупости?
  • 8 раптор

    14 7 Отговор
    Винаги ескалацията на конфликта е свързана с международна визита на Порошенко... Не знам до кога ще ги толерираме и украинците и техните фалшиви съюзници. Ако някой ме пита: война! Тотална война! Всички ракети на старт! Но слава Богу, Русия е много по силна от мен и ще ги търпи тия гадове в името на мира.
  • 9 Сноудън

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    Ако ти случайно незнаеш, че жителите на Донене не са извън земин и също са граждани от тази държава то твойто е "дебелоочие" и презрение към руско езично население което също има правото да живее на тази земя!
    И точно заради такива като теб Донецка и Луганска области никогп повече не искат да живеят в една държава с тези които са дошли на тяхна земя да ги УБИВАТ!
  • 10 Украински патриот

    1 1 Отговор
    Господи отбрани България от идиоти, слепци и глупаки коите тук пиша за "гражданска война в Украйна" и сепаратистите коите купуват танки, ракети Град и Бук в военторги от Донецк и Луганск!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Димитър

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Знаток на Украйна! Ти знаеш ли от какво започна революция в Украйна в 2014? Защо пишеш глупости тук? Кой избил дети и студенти в Киева на Крещатик и бе убил 100 първи жертви на путлеровска война в Украйна? Гледай интернет първо, проучи ФАКТИ да пишеш глупости! А не бла бла бла...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ideyazabulgaria

    1 1 Отговор
    Не е "конфликт", а чиста война, агресия на режима на Путин срещу суверенна държава Украйна!
Новини по държави: