1 080 4

Путин е консерватор, вдъхновен от Николай I и Александър III

Даже Путин не може да изтрие образа на Ленин

Путин е консерватор, вдъхновен от Николай I и Александър III
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Ще е любопитно да се види какъв подход ще има Путин към темата за стогодишнината на Октомврийската революция? Този въпрос си задава Серджо Романо, историк, есеист и бивш посланик на Италия в Москва.

В интервю за в. „Стампа“ Серджо Романо заявява следното: „Путин прекрасно разбира едно – Ленин не може да бъде изтрит от руската история“. Според Романо образът на болшевишкия лидер и съпътстващата го символика и митология, набивани в главите на съветските хора още от детската градина, остава положителен.

„Ще бъде много интересно да се види, казва бившият дипломат, колко сложно ще е да се оправдава революцията и да се примирят непримирими идеи, ако съдим по това, което казва самият Путин - за него е било шок упадъка на мощната държава, а не на комунизма. „Аз даже не знам дали той сам си вярва в това. По-скоро Путин изглежда консерватор, вдъхновен от царете на 19 век – Николай I и Александър III.

Владимир Путин е по-скоро противник на революцията. Той се стреми към единство на страната и е разбрал, че е необходимо на всяка цена да запази историческата връзка на времето. За разлика от Френската революция руският опит не е „история на успеха“. Бившият италиански посланик в Москва изключва възможността от повторение на революцията през 2017 г. „Путин е твърде популярен“, твърди той.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гоуст
  Отговор
  1 02:33  04.02.17
  Путин е заплаха за световния мир, причина за глобалното затопляне, вмешател в американските интереси просиращи се в целия свят като чума и събирателно за всичко лошо, което се случва по света и у нас.
 • Кроко посерко
  Отговор
  2 08:43  04.02.17
  Напълно съм съгласен с гоуста , рано или късно на путин ще му се наложи да отговаря за грещките си. Справедливоста ще въстаржествува

  Коментиран от #3

 • сссСульо
  Отговор
  3 10:15  04.02.17

  До коментар #2 от "Кроко посерко":

  Пред мен ще отговаря! Както моите родители отговарят за грешката, която са направили в леглото преди много години!

  Коментиран от #4

 • 4 11:12  04.02.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай