Last news in Fakti

3 Февруари, 2017 12:49 1 605 2

Оланд ревна срещу Тръмп

  • франсоа оланд-
  • доналд тръмп-
  • ес

Той смята, че президентът на САЩ поставя Европа под натиск

Френският президент Франсоа Оланд разкритикува „неприемливия“ натиск, на който президентът на САЩ Доналд Тръмп подлага ЕС, съобщи Le Figaro.

“Определени изявления на Тръмп подлагат под натиск това, което Европа трябва или не трябва да бъде. Ние наистина не знаем какво той реално иска. Говоря за бъдещето на трансатлантическия съюз и разпределението на разходите“, заяви Оланд.

„Съдбата на Европа е в нейните ръце. Колкото по-силно обявим нашата роля в света, толкова по-лесно ще се погрижим за нашите трансатлантически отношения. За мен разговорите за Европа са на преден план. Не тези за останали свят“, заяви германският канцлер Ангела Меркел при пристигането си във Валета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ламбо

    10 2 Отговор
    Защо Франция и Германия се страхуват от разпадането на ЕС? Явно от най-печелившите в момента,ще се превърнат в най-губещите.Само че въпросът е , щом те са печеливши ,кой е губещият? Много просто.Не се ли вижда коя е най-бедната държава в ЕС?

    Коментиран от #2

  • 2 BMW

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ламбо":

    Мотото е винаги онова разделяй и владей. Защо според теб ЕС е трън в очите на половината свят ?
Новини по държави: