Last news in Fakti

3 Февруари, 2017 20:29 805 1

Нападателят в Лувъра е египтянин

  • франция-
  • лувъра-
  • египтянин-
  • нападение-
  • стрелба-
  • музей

Нападателят е в тежко състояние

Нападателят в Лувъра е египтянин - 1
Снимка: БТА/ AP

Мъжът, който с мачете атакува френски военнослужещ пред Лувъра, е египтянин, съобщи The Telegraph, позовавайки се на информация на близък до разследването. Той е пристигнал на френска земя в края на месец януари.

Нападателят бе прострелян от силите за сигурност и е в тежко състояние. По време на атаката 29-годишният мъж е крещял „Аллах Акбар“.

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че ситуацията е под контрол, но опасността от терористични атаки остава.

Франция затегна мерките за сигурност след серията терористични удари в страната и Европа през изминалите месеци. Лувърът е една от предпочитаните туристически дестинации във Франция и мерките за сигурност там са драконовски.

След нападението станциите на метрото в близост бяха затворени. Френските медии припомнят, че заради терористичните атентати напливът на туристи е намалял.

От вътрешното министерство на страната обявиха, че войникът е изстрелял пет куршума. Властите съобщиха, че става въпрос за терористично нападение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 станчо

    4 0 Отговор
    Още да приемат и така да се стрелят по цял ден. Има ли от тези има проблеми. ПОУМНЕЙ ЕВРОПО
Новини по държави: